Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 oktober 2023 19:58
Del på Facebook
Fredrikstads Jóannes Bjartalíd jubler etter 3-0-målet mot Åsane.Foto: Tuva Åserud / NTB
Fredrikstads Jóannes Bjartalíd jubler etter 3-0-målet mot Åsane.Foto: Tuva Åserud / NTB

Den gamle storheten Fredrikstad er klar for eliteseriefotball igjen etter et opphold på elleve år. Det ble klart etter 4-0-seier mot Åsane og Kongsvingers tap.

Da opprykket var et faktum, var det full fest på kunstgresset i Åsane med spillerne og de tilreisende supporterne som omfavnet hverandre.

Annonse
Annonse

Fredrikstad rykket ned i 2012 og har siden vært innom nivå tre på veien mot det etterlengtede opprykket til øverste nivå.

– Det har vært så mange nedturer for disse supporterne gjennom så mange sesonger. Det er så fortjent at Fredrikstad er tilbake i det gjeveste selskap, sier TV 2-ekspert Petter Bø Tosterud.

Sesongens 16. seier kom mot Åsane og ble sikret i løpet av den første omgangen med et selvmål fra en uheldig Ole Martin Kolskogen og Brandur Hendriksson.

Jóannes Bjartalíd leverte en kunstscoring på frispark åtte minutter før slutt. Riki Alba la på til 4-0 helt på tampen.

FFK lå an til å måtte vente en serierunde til da tredjeplasserte Kongsvinger ledet mot Start i Kristiansand. De gulkledde snudde raskt på det med to mål på tre minutter signert Mathias Grundetjern. Elias Myrlid scoret Kongsvingers mål.

– Det kaster de ikke bort

FFK har kun tapt én kamp denne sesongen. Det kom mot KFUM, som seiler opp som den største opprykkskandidaten bak Fredrikstad. Oslo-laget fikk det tøft mot Bryne, men to minutter før slutt headet Jones El-Abdellaoui KFUM til himmels med sin 1-0-scoring.

Annonse
Annonse

KFUM har sju poengs luke ned til Kongsvinger på 3.-plass med fire serierunder igjen.

– Det kaster de ikke bort, sa Tosterud.

I oppgjøret mellom Ranheim og Jerv ble det dramatisk og til tider ampert. På stillingen 2-2, med Morten Gamst Pedersen i spissen, scoret Ranheim med en frekk cornervariant hvor Pedersen tok med seg ballen fra cornermerket etter en berøring av en medspiller først, men målet ble annullert.

Jerv i trøbbel

Det fikk ingen betydning, for Ranheim scoret to helt på tampen med mål av Ruben Alte og Dennis Gaustad.

«Gamsten» scoret kampens første mål og sitt andre for sesongen etter bare fem minutter. Bassekou Diabaté og Mathias Wichmann snudde kampen for Jerv før Christian Eggen Rismark utlignet for Ranheim.

Det er trøbbel i Grimstad. Fjorårets eliteserielag ligger på kvalifiseringsplassen, to poeng over Hødd på 15.-plass. Jerv har ikke vunnet siden 9. august.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 17 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse