Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
31 oktober 2023 09:35
Del på Facebook
Foto: Privat
Foto: Privat

60 års tjeneste i musikken og 30 år sammen som band. Det er ikke annet enn imponerende. Men nå kobler Tony & The Young Once opp utstyret for siste gang.

Lørdag 10. februar 2024 er det siste dans med Tony & the Young Once på Kulturfabrikkens hovedscene i Kristiansund.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Alt har en ende, eller «All things must pass» som selveste George Harrison fra Beatles sa det – George, som kom fra Liverpool, samme legendariske by som vår egen Tony Johnsen kommer fra. Neppe tilfeldig, heller ikke tilfeldig at bandet til Tony i dag fremdeles spiller «moderne» Britpop fra 60 tallet – det viktigste musikalske tiåret noensinne. Men nå er det slutt.

I over 30 år har Tony and The Young Once holdt på som band og underholdt på utallige konserter og arrangement. Og før det, etter å ha spilt i over 25 år i andre band og prosjekter, startet de Tony & The Young Once i 1992. Dette var etter en nostalgikonsert i Kristiansund i forbindelse med byens 250-årsjubileum. Og tenk deg det; I 1992 så gutta på seg selv som over middagshøyden i alder, og da hadde de så vidt passert 40 hver for seg.. I iallfall hadde de vært «young once» og kalte derfor bandet sitt nettopp det.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Men nå etter 60 år som individuelle musikere, og 30 år sammen som band, setter de strek. Kanskje.. Dette er iallfall den offisielle «farewell» konserten bandet gjør høytidelig for sine trofaste følgere og andre som liker kvalitets pop fra 60 tallet. Noen i bandet begynte allerede som musikere i 1957, slik at karrieren som bandmusikere også nærmer seg 70 år for enkelte av de. Det er ikke annet enn å ta av seg hatten for!

Gruppen har alltid spilt og spiller fremdeles musikk fra 50–60–70 tallet og hyller låter fra band og artister som Shadows, Elvis, Roy Orbinson, Neil Sedaka, Ricky Nelson, Creedence Clearwater Revival, og norske «1 2 6» for å nevne noen. Kombinasjoner mellom instrumentalmusikk og gode, sangbare melodier, gjerne med to- og tre-stemt sang, gjør at gruppa alltid har hatt et stort musikalsk register.

Bandets medlemmer er pr. 2024:

Svein Lauritzen – bass/vokal
Tony Johnsen – vokal/ gitar
Jarl Hennøen – gitar/vokal
Martin Hermundsli – slagverk
Anders Olsen – gitar

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 14 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse