Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 november 2023 06:00
Del på Facebook
Foto: Jonas Walzberg / DPA / AP / NTB
Foto: Jonas Walzberg / DPA / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 5. november.

Hamas sier minst 30 er drept i angrep mot leir

Minst 30 palestinere er drept i et israelsk angrep mot flyktningleiren Al-Maghazi, ifølge det Hamas-kontrollerte helsedepartementet på Gazastripen. Nyhetsbyrået Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene. Det franske nyhetsbyrået AFP har snakket med øyenvitner som forteller at flere hus i Al-Maghazi ble ødelagt i luftangrepet.

Annonse
Annonse

En talsperson for det israelske forsvaret (IDF) sa senere i natt at forsvaret undersøker saken for å finne ut om israelske styrker var aktive i dette området på tidspunktet for bombingen.

Mulig bortføringsforsøk – Hamburg-flyplassen stengt

Flyplassen i Hamburg er tidlig i morgentimene fortsatt stengt etter at en mann i går kveld kjørte forbi sperringer og tok seg inn på flyplassområdet i et antatt forsøk på å bortføre et barn. Der sitter mannen i bilen, parkert under et fly, med det fire år gamle barnet. Politiet har sendt psykolog og forhandlingseksperter til stedet. Mannen skal ha avfyrt skudd i luften og også kastet to brennende flasker, såkalte molotovcocktails.

Sent lørdag kveld uttalte politiet at man tror strid om foreldrerett er bakgrunn for bortføringsforsøket. Barnets far tok barnet fra moren, muligens med makt, før han dro til flyplassen, der psykologer og forhandlingsspesialister i ettertid har fått kontakt med ham, sto det i uttalelsen.

Brann i tre lastebiler på Holmlia

Tre lastebiler ble ødelagt i en brann inne på et industriområde på Holmlia i Oslo søndag morgen. Det får NTB opplyst fra Oslo brann- og redningsetat.

Nødetatene fikk melding om brannen i Rosenholmveien rett etter klokken 5.

– Det er spredningsfare til flere kjøretøy, men det skal ikke være fare for hus eller bygninger, sier oppdragsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt til NTB.

Annonse
Annonse

Politiet beslagla machete etter slåsskamp på Oslo S

En person ble lettere skadd under et masseslagsmål på Oslo S lørdag kveld. Politiet har beslaglagt en machete og har kontroll på flere personer.

Politiet rykket ut med flere patruljer til Oslo S etter melding om slåsskamp mellom flere ungdommer like før midnatt natt til søndag.

– En person er lettere skadet, kutt i finger. Vi har kontroll på en rekke personer og har også tatt beslag i en machete på stedet, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Australias statsminister vil bedre Kina-forholdet

Australias statsminister Anthony Albanese sier på sitt første besøk til Kina at det trengs mer dialog og samarbeid mellom de to landene. Et bilateralt forhold med dialog og samarbeid er «i våre alles interesse», sa Albanese i en kort tale på den årlige konferansen China International Import Expo i Shanghai i natt norsk tid.

Albanese er den første australske lederen som besøker Kina siden 2016. Reisen er del av et forsøk på å lappe forholdet som over flere år hadde blitt stadig mer istykkerrevet som følge av strid rundt temaer som kinesiske selskapet Huawei, spionasje og covid-19. I morgen skal Albanese møte president Xi Jinping.

Boldy ga Wild 5-4-seier over Rangers etter straffekonkurranse

Mats Zuccarello og Matt Boldy scoret i straffekonkurransen, og Minnesota Wild slo New York Rangers 5–4 etter å ha ligget under med tre mål.

Zuccarello fikk ett mål, en assist og nesten 18 minutter på isen i oppgjøret mot Rangers. Ryan Hartman, Joel Eriksson Ek og Marco Rossi scoret også i ordinær tid for Wild, som brøt en rekke på fire tap med denne seieren.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu har nå nettopp prissatt en del av kostnadene ved å utsette Møreaksen til over 1 milliard kroner.
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse