Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 november 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Bernd von Jutrczenka / DPA / AP / NTB
Foto: Bernd von Jutrczenka / DPA / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 12. november.

Mann pågrepet for drap på kvinne i Hamar

En kvinne ble funnet død i en bolig i Hamar lørdag kveld. Kort tid etter ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for drap. Han ble pågrepet på et annet sted enn der kvinnen ble funnet.

Annonse
Annonse

– Varselet til politiet og det som møtte politiet på stedet, gir skjellig grunn til å tro at vi står overfor et drap, sier politiadvokat Tom E. Wassenaar Berntsen.

Han ønsker ikke å gå inn på hvor mannen ble pågrepet, om politiet har tatt beslag i et våpen, relasjonen mellom de to eller om flere personer var til stede på adressen der kvinnen ble funnet død.

WHO får ikke tak i Shifa-kontakter

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier de ikke lenger er i stand til å kommunisere med sine kontakter ved Shifa-sykehuset i Gaza.

– Mens det kommer fram forferdelige rapporter om at sykehuset er utsatt for gjentatte angrep, antar vi at våre kontakter har sluttet seg til de titusener av fordrevne som hadde søkt tilflukt ved sykehuset og flykter unna området, skriver WHO i en pressemelding natt til søndag.

Tyskland vil doble Ukraina-hjelp

Tysklands regjering går inn for å doble landets militære støtte til Ukraina neste år til 8 milliarder euro, sier anonyme kilder til Bloomberg. Støtten, som tilsvarer 95 milliarder kroner med dagens kurs, må først vedtas i Forbundsdagen. Der har regjeringskoalisjonen til Olaf Scholz flertall.

Dersom doblingen blir vedtatt, vil Tyskland overstige Natos mål om at medlemslandene skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kamper rundt opprørsby i Mali

Mens hæren i Mali nærmer seg byen Kidal, har det vært sammenstøt mellom regjeringshæren og opprørere i det som kan være starten på kamper for å kontrollere byen. Både militære og politiske kilder og kilder på opprørernes side meldte om sammenstøtene. Så langt er det ikke kommet uavhengig bekreftede opplysninger om tapstall eller taktiske disponeringer.

Etter statskuppet i 2020 har juntaen som styrer landet, gjort det til en prioritert oppgave å gjenvinne kontrollen over alle landets regioner. Kidal er et viktig knutepunkt nord i Mali og kan bli sentral i den kampen.

Mann knivskadd i Fredrikstad

En mann ble knivskadd i Fredrikstad og fraktet til legevakt med det politiet omtaler som lettere skader like før midnatt. En annen mann er pågrepet.

– Det var en tilfeldig forbipasserende som kom over en mann med knivkutt i hodet. Det var mye blod, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

Rapinoes avsluttet med skade og finaletap

Fotballikonet Megan Rapinoe fikk en marerittaktig avslutning på karrieren. Siste kamp endte med skade og tap i sluttspillfinalen. OL Reign-spiller Rapinoe hadde på forhånd varslet at sluttspillfinalen mot Gotham FC skulle bli den siste før hun legger opp. Gotham FC vant finalen 2–1.

Bare tre minutter ut i kampen måtte Rapinoe gå av banen med det som så ut som en ankelskade. Publikum ga henne voldsom applaus da hun ble byttet ut med Bethany Balcer.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Terje Sundsbø 8 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu har nå nettopp prissatt en del av kostnadene ved å utsette Møreaksen til over 1 milliard kroner.
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøJa, eg er sikker på at det vil koste over 1 mrd.Eg oppfatta at flytting må til for å skåne ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet mitt. Mener du det vil koste mer enn 1 milliard å flytte fergeleiet ut fra sentrum ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse