Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2023 19:08
Del på Facebook
Direktør Marius Lillelien for Distriktsdivisjonen sier NRK tar sikte på publisere serien om Bamsegutt etter at det er gjort endringer i serien. Foto: Heiko Junge / NTB
Direktør Marius Lillelien for Distriktsdivisjonen sier NRK tar sikte på publisere serien om Bamsegutt etter at det er gjort endringer i serien. Foto: Heiko Junge / NTB

NRK vil gjøre endringer i Bamsegutt-serien, men sier de ikke har planer om å trekke serien tilbake for godt.

– Vår intensjon er å publisere dette på nytt, sier direktør Marius Lillelien for Distriktsdivisjonen i NRK til NTB søndag kveld.

Annonse
Annonse

Det vakte søndag sterke reaksjoner da det ble kjent at NRK har utelatt å omtale en betinget dom fra 1991 for sedelighetsforbrytelser mot seks barn i alderen seks til ti år i serien «Ingen elsker Bamsegutt».

Etter kritikken valgte statskanalen å trekke Tore Strømøy-serien om 61-åringen, som i 2012 ble sittende ufrivillig fast på Filippinene, tilbake midlertidig for å gjøre endringer.

Hvilke endringer var søndag kveld ikke endelig avgjort.

– Enten må vi redigere om, ellers så må vi informere om det, for eksempel i plakatform på hver episode. Hvor raskt den vil publiseres på nytt avhenger av hvilken løsning vi velger, opplyser Lillelien til NTB.

Annonse
Annonse

– Det var en feil

NRK begrunnet valget om å ikke inkludere sedelighetsdommen i serien med to årsaker.

– Viktigst var hensynet til de fornærmede; først og fremst de som var små barn den gang, men også hensynet til mannen selv og hans familie. Det andre var at dommen ikke hadde en direkte relevans for serien, som handler om en norsk familie som er strandet i Filippinene uten å klare å komme seg hjem til Norge. Vi ser i dag at det var en feil å utelate denne informasjonen fra serien, og vi gjør derfor nå en ny vurdering, sa Lillelien i en pressemelding søndag.

Aftenpostens kommentator Christina Pletten har kritisert serien kraftig for å være uetisk. Hun mener at den aldri burde vært sendt. Tore Strømøy har forsvart prosjektet i et eget innlegg i samme avis.

70 klager

Kringkastingsrådet har mottatt 70 klager som omhandler NRK-serien, opplyser spesialrådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til VG.

Han opplyser at de fleste klagene går ut på at NRK-serien har utelatt opplysninger om at hovedpersonen i dokumentarserien har en sedelighetsdom mot seg fra 1990-tallet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse