Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 desember 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Nick Wass / AP / NTB
Foto: Nick Wass / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 21. desember.

HRW: Facebook og Instagram sensurerer palestinske stemmer

Palestinske stemmer sensureres systematisk av Facebook og Instagram, konstaterer Human Rights Watch (HRW) i en ny rapport.

Annonse
Annonse

Menneskerettsorganisasjonen er sterkt kritisk til Mark Zuckerbergs Meta, som eier Facebook og Instagram, og de to selskapenes sensur og moderering av innhold.

Opposisjonen krever omvalg etter forlenget valg i Kongo

Valget i Kongo blir forlenget med én dag fordi enkelte valglokaler ikke kunne åpne onsdag, opplyser valgkommisjonen i landet. Store logistiske utfordringer i det uveisomme og krigsherjede landet gjorde imidlertid at flere valglokaler bare kunne holde åpent en kort tid onsdag, mens andre ikke kunne holde åpent i det hele tatt.

Gjennom dagen varslet valgobservatører også om andre problemer, blant annet elektroniske valgsystemer som ikke fungerte, og bruk av vold ved stemmelokaler. I en uttalelse sier fem opposisjonskandidater, at valgkommisjonen ikke har konstitusjonelt eller juridisk grunnlag til å forlenge valget, og de krever at det «mislykkede valget» gjennomføres på nytt.

Wall Street Journal: Biden vurderer økte tollsatser på kinesiske elbiler

Biden-administrasjonen vurderer å øke tollsatsene på kinesiske produkter verdt rundt 300 milliarder dollar, blant dem elbiler, melder Wall Street Journal.

Annonse
Annonse

Målet med den mulige innstrammingen er å beskytte USAs grønne energiindustri mot billigere kinesisk eksport, sier kilder med kjennskap til saken til Wall Street Journal.

Israel beordrer evakueringer i Khan Younis

Israel beordret onsdag folk om å evakuere i store deler av Khan Younis, den største byen sør på Gazastripen, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA. FN-organet melder at Israel ga onsdag ut kart over nye deler av Khan Younis som er utpekt for evakuering. Ifølge OCHA dreier det som rundt 20 prosent av byen, et område som før krigen huset mer enn 110.000 mennesker. I området ligger også 32 tilfluktslokaler som huser mer enn 140.000 internt fordrevne, de fleste fra steder nord på Gazastripen, legger FN-organet til.

Medier: Warner Brothers og Paramount i samtaler om mulig sammenslåing

Mediegigantene Warner Brothers Discovery og Paramount er i samtaler om en mulig fusjon, melder amerikanske medier. Warner-toppsjef David Zaslav møtte Paramount-toppsjef Bob Bakish i timevis i New York tirsdag, opplyser ikke navngitte kilder til Axios. En mulig sammenslåing av selskapene var blant de tingene de snakket om, skriver nettstedet.

Samtalene oppgis å være i en tidlig fase, og ingenting skal være avgjort. New York Times gjengir lignende opplysninger og viser til to kilder med kjennskap til samtalen. Warner Brothers Discovery har CNN, HBO og selskapets filmstudioer i porteføljen. Paramount eier også egne filmstudioer samt kringkastingsgruppa CBS.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse