Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 22. mars.

Nasjonal transportplan for 2025 til 2026 legges fram

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) legger fram Nasjona transportplan for 2025 til 2036.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Planen presenterer hovedtrekkene i regjeringens transportpolitikk, og legger grunnlaget for helhetlige politiske vurderinger, effektiv virkemiddelbruk og styrking av samspillet mellom transportformene.

Kronprinsparet og justisministeren åpner påskeberedskapen

Både kronprinsparet og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil være til stede når Norsk Folkehjelp og generalsekretær Raymond Johansen åpner påskeberedskapen ved Ulsrudvann badeplass i Oslo. Det vil der bli holdt en øvelse hvor det vil bli vist behandling av en nedkjølt pasient.

Mehl vil også være til stede under Røde Kors sin åpning av påskeberedskapen.

Sikkerhetsrådet stemmer over våpenhvile-resolusjon

Etter å ha stanset flere forslag til Gaza-vedtak i FNs sikkerhetsråd, har USA nå laget et utkast til en resolusjon som tar til orde for umiddelbar våpenhvile. Det skal FNs sikkerhetsråd etter planen stemme over i dag.

Annonse
Annonse

Det nye forslaget tar til orde for løslatelse av de israelske gislene på Gazastripen, samt en umiddelbar og varig våpenhvile for å beskytte sivile på begge sider av konflikten. Våpenhvilen skal gjøre det mulig å frakte inn mer humanitær hjelp.

EØS-avtalen fyller 30 år

Fredag markeres det at det er 30 år siden EØS-avtalen ble innført. Avtalen om det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) er en folkerettslig avtale mellom EU, EUs medlemsstater og de tre EFTA-landene Island, Liechtenstein og Norge.

Mens parter i tradisjonelle frihandelsavtaler får ulike varianter av adgang til hverandres hjemmemarkeder, gjør EØS-avtalen de tre EFTA-landene til en del av EUs indre marked. Resultatet er at EØS er verdens største felles marked. Både Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og statsministrene fra Island og Liechtenstein vil være til stede under markeringen som finner sted i Brussel.

Debut for omdiskuterte landslagsdrakter

Når det norske herrelandslaget møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal stadion fredag kveld, er det iført en helt ny landslagsdrakt.

Draktene fikk mye oppmerksomhet da de ble presentert mandag. Mens noen mente den lignet mest på en sykkeltrøye, var andre mer positive til drakten. Kampen mot Tsjekkia har avspark klokken 18.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse