Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 april 2024 05:35
Del på Facebook
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 9. april.

Virke-oppgjøret

I dag starter forhandlingene mellom Virke og Handel og Kontor, samt mellom Virke, Parat og Negotia i årets tariffoppgjør. Forhandlingene omfatter Landsoverenskomsten og funksjonæravtalene. Deretter følger de resterende oppgjørene utover våren. Partene må komme til enighet før fristen går ut fredag 12. april.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Id al-fitr-feiring

Muslimer verden over markerer fra solnedgang tirsdag til solnedgang onsdag id al-fitr. Feiringen markerer at den årlige fasteperioden er over. Da har voksne muslimer fastet fra soloppgang til solnedgang i en måned. Ifølge den islamske kalenderen, hijri-kalenderen, faller festen på den første dagen i måneden shawwal.

Årsdagen for angrep på Norge i 1940

Den 9. april 1940 angrep tyske tropper Norge og Danmark under andre verdenskrig. Invasjonen fikk kodenavnet «Operasjon Weserübung», som til norsk oversettes til «Weser-øving». Weser er en elv i Tyskland. Operasjonen ble delt inn i Weserübung-Nord i Norge og Weserübung-Sør i Danmark. Hovedmålene var å overta de viktigste havnene og byene i Norge for på den måten å hindre alliert hjelp.

Menneskerettsdomstolen avgjør tre klimasaker

Den europeiske menneskerettsdomstolen EMD kommer med dom i tre viktige saker som dreier seg om klimaendringer. Utfallet kan bli at over 30 regjeringer forpliktes til å innføre tiltak for å raskt redusere utslipp og fase ut fossil energi.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Dersom klagerne vinner fram, kan det få store ringvirkninger. De siste årene har det dukket opp flere klimasøksmål i domstoler rundtom Europa. De tre sakene som nå skal få sine dommer, var oppe for domstolen i fjor, der samtlige ble behandlet i storkammer, EMDs høyeste instans.

Irland får ny statsminister

Nasjonalforsamlingen i Irland ventes å godkjenne regjeringspartiet Fine Gaels nye leder Simon Harris som ny statsminister, etter Leo Varadkars overraskende avgang. Varadkar meldte sin avgang onsdag 20. mars. Til pressefolk i Dublin sa Varadkar at det både er personlige og politiske årsaker til at han valgte å gi seg både som partileder og statsminister.

Fotball-mesterligaen for menn

I dag spilles den første av to kvartfinaler mellom lagene i årets Champions League. Arsenal-kaptein Martin Ødegaard skal opp mot tidligere Tottenham-stjerne Harry Kane og Bayern München, mens Erling Braut Haaland og Manchester City møter Real Madrid. Begge kampene starter klokken 21.00.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse