Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 8. juni.

Enighet i meklingen – ingen fergestreik

NHO Sjøfart og tre sjømannsorganisasjoner er kommet til enighet hos Riksmekleren. Dermed blir det ingen fergestreik, som ville ha rammet 33 samband. Den opprinnelige fristen var ved midnatt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Rett før klokka 6 i morges opplyste riksmekler Mats Wilhelm Ruland til NTB at det er enighet mellom NHO Sjøfart og Det norske maskinistforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Norsk Sjømannsforbund.

Tidligere ambassadør til Norge døde i flystyrt

William Anders, som var med på den første bemannede romferden rundt månen, er død. Han ble 90 år gammel og var også ambassadør i Norge fra 1976 til 1977.

På Apollo 8-romferden i 1968 tok Anders et ikonisk bilde som ble kjent som «Jordoppgang». Gjennom vinduet på kapselen fanget han et bilde av en delvis mørklagt jord som stiger opp over det golde månelandskapet under dem. Anders omkom i går da flyet hans krasjlandet utenfor San Juan-øyene i delstaten Washington. Han var alene om bord.

Israel hevder å ha drept 17 militante i angrep på FN-skole

Israels militære hevder at 17 militante ble drept i angrepet mot en FN-skole sentralt på Gazastripen torsdag. Angrepet rammet en skole som huset tusenvis av internt fordrevne palestinere i flyktningleiren Nuseirat. Al-Aqsa-sykehuset, som tok imot folk som ble rammet i angrepet, har opplyst at minst 37 ble drept.

– Siden presisjonsangrepet har militæret bekreftet identiteten til 17 terrorister som opererte fra skolen, heter det i en uttalelse fra militæret.

Huset fra «Alene hjemme» solgt for mer enn 50 millioner

Huset til familien McCallister fra juleklassikeren «Alene hjemme» er solgt. Prisen endte på 5,25 millioner dollar, drøyt 56 millioner kroner.

Huset der skurkene Harry og Marv blir rundlurt og mørbanket av unggutten Kevins lure knep, er på 836 kvadratmeter. Det rommer fem soverom, seks bad, hjemmekino, innendørs treningssenter og idrettshall. Huset ligger i Chicago-forstaden Winnetka og ble solgt sist i 2012, da for 1,59 millioner dollar. Siden har det blitt rehabilitert og utvidet, skriver Chicago Sun-Times.

Fugleinfluensasmittet døde av kronisk sykdom, ikke viruset

Den mexicanske mannen som døde etter å ha blitt smittet av fugleinfluensa-varianten H5N2, døde av kronisk sykdom, ikke viruset, ifølge landets helsedepartement. 59-åringen som fikk fugleinfluensa, hadde også hatt kronisk leversykdom, diabetes og arteriell hypertensjon i 14 års tid, opplyser departementet.

– Sykdommene har vært langvarige og forårsaket tilstander som førte til at flere organer sviktet, heter det. Helsedepartementet legger til at det fortsatt ikke er noe som tilsier at mannen ble smittet av et annet menneske. Det er meldt inn tilfeller av H5N2 hos fugler i landet.

Høyre faller mest på ny måling – rødgrønt flertall

Høyre faller 3,1 prosentpoeng og får 23,4 prosent på junimålingen til Klassekampen og Nationen. For andre gang på ett år er det rødgrønt flertall. Rødt får sin beste notering på stortingsmålingen på to år. Partiet går fram 3,1 prosentpoeng, til 8 prosent.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Målingen er gjennomført av Norfakta. For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: SV 9,9 (-0,6), Ap 18,9 (+1,1), Sp 7,5 (+0,9), INP 1,4 (uendret), MDG 3,4 (+0,1), KrF 3,5 (+0,1), Venstre 5,8 (-0,8), Frp 15,7 (+0,3) og andre 2,5 (-1,0).

Boligbrann på Voss – naboer evakuert

Det brant i en enebolig, en garasje og en bil på Tjørnahaugane på Voss i natt. Alle beboerne er gjort rede for, men fire nabohus måtte evakueres.

Meldingen om brannen kom klokka 3.36, ifølge Vest politidistrikt. Det er ikke meldt om skadede.

Politimann slått i hodet i Oslo

En person er pågrepet for vold mot en politimann i Oslo sentrum i natt. Politimannen er kjørt til sykehus for undersøkelser. En kollega er kjørt til legevakt med skader i en hånd. Hendelsen skjedde i Skippergata-området.

– Han skal ha blitt slått i hodet med en gjenstand. Fornærmede kjøres til sykehus for undersøkelser. Per nå er skadegrad ukjent, opplyser operasjonsleder Øyvind Hammervold til pressen. Politiet har beslaglagt en stein, som de tror er brukt i voldssaken.

Mann tatt i 170 km/t i 80-sone i Stavanger

En mann i 20-årene har fått førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 170 kilometer i timen i 80-sonen i Eiganestunnelen i Stavanger.

Mannen ble også målt til 136 kilometer i timen i 90-sonen før tunnelen, opplyser Sørvest politidistrikt. Det var en UP-patrulje som stanset mannen.

Melding om knivstikking i Oslo

En person får tilsyn av helsepersonell etter at vedkommende trolig ble knivstukket på Grønland i Oslo. Politiet fikk melding om saken klokka 4.55 i natt.

– Det ble iverksatt et større søk i sentrum etter gjerningspersoner. Fornærmede tilses av helsepersonell på stedet, opplyser operasjonsleder Øyvind Hammervold i Oslo politidistrikt.

Hovland på delt andreplass i Memorial

Tittelforsvarer Viktor Hovland hadde ikke marginene på sin side, men spilte seg likevel opp til en andreplass halvveis i Memorial Tournament i Ohio i USA i natt norsk tid. Han endte runden tre slag under par, og han ligger nå totalt seks slag under par.

Hovland deler plasseringen med canadiske Adam Hadwin, som ledet etter første runden, men bare klarte par på runde to. Verdensener Scottie Scheffler leder, ni slag under par.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg er ganske sikker på at det også er klausul om regularitet i fergekontrakten.På Sunnmøre (Ålesund kommune) får de tydeligvis ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDette er ein konsekvens av at oppdragsgiver,  Møre og Romsdal fylke, vektar pris framfor regularitet. Og Norled vart kvitt gamalt ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSeriøst? .Har de så gamle ferger der?  Vi har ferge som er nesten nye vi, rart det finnes så gamle ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDet er vel ikke antall øyer og fjorder som betyr noe, men antall mennesker som berøres. Det bor langt flere ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnSelvfølgelig skal jeg hjelpe deg med å finne svaret du søker. Les her:https://www.rbnett.no/meninger/i/8qGAkr/mayday-mayday-mayday
Terje Sundsbø 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Hans-Peter KaaresenHvor skal fergeleiet i Molde flyttes? Til Mordalsvågen, slik lederen av Stortingets transportkomité foreslår?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse