Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2024 06:00
Del på Facebook
Foto: Benjamin Cremel /POOL / AP / NTB
Foto: Benjamin Cremel /POOL / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 5. juli.

Britene får ny statsminister

Labour gjorde torsdag et brakvalg i Storbritannia og ser ut til å ha sikret seg 410 av de 650 plassene i Underhuset, ifølge valgdagsmålingen. For toryene er valgresultatet det verste noen sinne.

Annonse
Annonse

Statsminister statsminister Rishi Sunak har erkjent nederlaget og gratulert Labour-leder Keir Starmer.

Valgets vinner vil formelt bli utropt i løpet av fredagen, og Starmer vil deretter starte prosessen med å danne ny regjering.

Andre runde av presidentvalget i Iran

Fredag avholdes andre valgrunde i presidentvalget i Iran, hvor det skal avgjøres hvem som blir etterfølgeren til Ebrahim Raisis, som mistet livet i en flyulykke i mai.

Reformvennlige Masoud Pezeshkian gikk seirende ut av første valgomgang, men er avhengig av høy oppslutning for å vinne andre runde mot den konservative Saeed Jalili, som står Irans øverste leder Ali Khamenei nær.

Første valgrunde hadde svært lav valgdeltakelse, på bare 39,9 prosent. Dette er den laveste deltakelsen i et iransk valg siden revolusjonen i 1979.

Annonse
Annonse

SAS med passasjertallene for juni

Fredag legger SAS fram passasjertallene for juni. Flyselskapet hadde en god maimåned med 2,3 millioner passasjerer, en økning på 8 prosent fra samme måned i fjor. Også i april hadde selskapet en økning i antall passasjerer.

Juni har for SAS vært preget av innstillinger på grunn av tekniske problemer og sykdom blant mannskap. Selskapet har også vært i konflikt med egne piloter, som de har beskyldt for å gjennomføre ulovlige sykemeldingsaksjoner og mente dette førte til flere av kanselleringene.

Samferdselsministeren mottar andre del av Drosjeutvalgets utredning

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) mottar fredag andre del av Drosjeutvalgets utredning fra utvalgsleder Hans Petter Graver. Drosjeutvalget ble opprettet av regjeringen i 2022, og er sammensatt av representanter fra næringen, arbeidstakerorganisasjonene, eksperter og akademia.

I første del av utredningen, som ble overlevert samferdselsministeren i juni i fjor, ble det foreslått flere endringer i regelverket for drosjer, blant annet at samtlige innehavere av drosjeløyve skal være tilknyttet en drosjesentral.

Kvartfinaler i EM-sluttspillet

Fredag er det duket for kvartfinaler i EM-sluttspillet i Tyskland. Hjemmelaget møter Spania i Stuttgart klokken 18 fredag kveld i kampen om en plass i semifinalene over helgen. I Hamburg blir det også kvartfinale-oppgjør fredag klokken 21. Frankrike møter Portugal, som tirsdag vant sin åttedelsfinale mot Slovenia på høydramatisk vis. Kampen endte i straffesparkkonkurranse etter en målløs kamp, hvor kaptein Cristiano Ronaldo bommet på straffespark mot slutten av første omgang.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
@Terje SundsbøDu vil ikkje forstå, men deler framleis eit oppslag datert 10.06.24 i forkant av at Vestland fylkesting skulle behandle saka ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse