Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 5. juli.

Valgskred for Labour

Labour synes å ha gjort et spektakulært godt valg, og britenes neste statsminister heter etter alt å dømme Keir Starmer.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– I kveld har folk her og rundt om i landet talt, og de er klare for endring, sa Starmer til støttespillere i natt.

– Endringen begynner akkurat her. For dette er deres demokrati, deres lokalsamfunn og deres framtid. Nå er det vår tur til å levere, sa han videre.

I en prognose fra BBC da 279 av 650 valgkretser var talt opp, var Labour ventet å få 405 seter, De konservative 154, Liberaldemokratene 56, SNP 6, Reform UK 4 og andre partier 25. Toryenes 14 år i regjering synes etter alt å dømme å være over.

Nigel Farage innvalgt til Parlamentet på åttende forsøk

Brexit-general Nigel Farage er innvalgt til Parlamentet på åttende forsøk. 60-åringen stilte til valg for sitt eget ytre høyre-parti Reform UK i Clacton-on-Sea sørøst i England.

Også tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn vant sitt valg i natt. 75-åringen ble gjenvalgt som uavhengig kandidat fra distriktet i Islington som han har representert siden 1983.

Givere truer med å holde tilbake penger om ikke Biden trekker seg

Disney-arving Abigail Disney sier hun stanser pengedonasjonene til Det demokratiske parti fram til Joe Biden trekker seg som presidentkandidat. Det samme gjør storgiver Gideon Stein, som leder Moriah Fund.

Det er stor uro innad og rundt Det demokratiske parti etter Bidens katastrofale debattopptreden mot Donald Trump forrige uke. Flere har bedt ham om å tre til side og slippe til en annen kandidat.

Annonse
Annonse

– Jeg har til hensikt å stanse alle bidrag til partiet med mindre de bytter ut Biden som presidentkandidat. Dette er realisme, ikke mangel på respekt. Biden er en god mann som har tjent landet sitt på beundringsverdig vis, men risikoen er altfor høy, sier Disney i en uttalelse til CNBC.

Kilder: Bolsonaro siktet for underslag av gaver fra Saudi-Arabia

Brasils ekspresident Jair Bolsonaro siktes for underslag, opplyser kilder til Reuters og AP. Saken handler om gaver han fikk fra Saudi-Arabia da han var president.

Det opplyser to kilder med kjennskap til avgjørelsen til begge nyhetsbyråene. Det angivelige underslaget gjelder smykker, dyre klokker og gullbelagte statuer som ble gitt i gaver fra Saudi-Arabia og Bahrain, og aldri ble registrert Det er den andre gangen brasilianske myndigheter formelt anklager Bolsonaro for et lovbrudd. Han ble i mars siktet for å ha forfalsket vaksinejournalen sin.

Kongehusekspert vil fjerne prinsessetittelen til Märtha Louise

Historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen mener det er på tide at Märtha Louise fratas prinsessetittelen. Han mener hun undergraver kongehusets troverdighet.

I en kronikk i Aftenposten peker han på at prinsessen gjentatte ganger har brutt avtalen med kongehuset om å ikke bruke prinsessetittelen og tilknytningen til kongefamilien i kommersielle sammenhenger.

«Når avtalen ikke blir respektert, er det på tide å stryke Märtha Louises prinsessetittel før kong Haralds livsverk tar ytterligere skade», skriver Isaksen.

Dramatikk da Argentina gikk videre til semifinale i Copa America

Lisandro Martínez' scoring etter 35 minutters spill så lenge ut til å avgjøre torsdagens kvartfinale i Copa America, men det endte i straffesparkonkurranse.

Straffesparkonkurransen, der Lionel Messi åpnet med å bomme for Argentina, endte til slutt med 4-2-seier til de regjerende mesterne i det søramerikanske fotballmesterskapet. Argentinerne møter enten Venezuela eller Canada i semifinale.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hei Siri. Gi meg et eksempel på eldre som klager på ungdom. Litt sånn helt i grenseland for hva noen ...
@Anne Mari SandshamnDu har ikke fulgt særlig godt med - Fylkeskommunen er i gang med nedbemanning. Politikerne har vedtatt at 50 stillinger ...
@Terje SundsbøSiden su stiller spørsmål med det som står der, så må jeg svare JA, siden du tydeligvis ikke skjønnte det.  ...
@Anne Mari SandshamnEr det snipp snapp snute for Langfjordforbindelsen og Todalsfjordprosjektet? Er ikke dette Frp sine hjertebarn?I dagens RB kan en lese ...
https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse