Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 juli 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden sier nei til uavhengig helsesjekk

Joe Biden sier han var syk under den nylige debatten mot Donald Trump. Samtidig avviser den sittende presidenten å stille til en uavhengig helseundersøkelse.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Biden forteller dette i et intervju sendt på ABC News i natt norsk tid. I intervjuet sier den 81-årige presidenten at han hadde en kraftig forkjølelse og følte seg forferdelig under debatten mot Donald Trump nylig. Samtidig bedyrer han at det ikke er indikasjoner på en alvorlig tilstand.

Alvorlig voldshendelse i Trondheim

Politiet har sperret av et område i Midtbyen i Trondheim etter funn av en alvorlig skadet person natt til lørdag. Det ble foretatt livreddende førstehjelp på vedkommende før personen ble fraktet til St. Olavs hospital. Én person er pågrepet og kjørt til arresten.

Innsatsleder Marie Fossen opplyser til Adresseavisen at skadene framstår som alvorlige og at personen har fått stikkskader i brystregionen. Det er også funnet en kniv i nærheten av hvor den mistenkte ble pågrepet.

Nok en folkevalgt ber Biden trekke seg

Mike Quigley ber Joe Biden trekke seg fra høstens presidentvalgkamp. Han er den fjerde demokraten i Representantenes hus til å si det.

– Vi skylder deg den største takknemlighet. Det eneste du kan gjøre nå for å befeste det for alltid og forhindre total katastrofe, er å gå av og la noen andre gjøre dette, sier Quigley til MSNBC.

Annonse
Annonse

Moderat kandidat vant i Iran

Den moderate kandidaten Masoud Pezeshkian blir Irans neste president etter å ha vunnet andre runde av valget, opplyser landet innenriksdepartement. Han slo rivalen Saeed Jalili.

Valgdeltakelsen endte på 49,8 prosent, noe som er rundt 10 prosentpoeng høyere enn i første valgrunde.

Canada klar som Argentinas semifinalemotstander i Copa America

Venezuela og Canada måtte avgjøre kvartfinalen i Copa America på straffespark etter et utligningsmål fra Venezuela av det merkverdigste slaget.

Canada gikk opp i ledelsen etter 13 minutters spill, og dette holdt seg helt til 63 minutter var spilt av kampen, da utligningen kom etter at Jose Salomon Rondon fra langt hold lobbet ballen over Canadas keeper.

Dermed måtte også denne kvartfinalen, i likhet med fredagens oppgjør mellom Argentina og Ecuador, avgjøres med straffesparkkonkurranse. Der ble det til slutt Canada som gikk av med seieren 4-3.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 2 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse