Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 juli 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB
Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Harris til Netanyahu: På tide å få en avtale

USAs visepresident Kamala Harris sier at hun har en forpliktelse overfor Israel og landets sikkerhet, men at hun er dypt bekymret for ofrene for krigen på Gaza.

Annonse
Annonse

– Vi har mye å snakke om, sa Harris på vei inn til et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. – Det har vi helt klart, svarte Netanyahu.

Mexicanske narkobaroner pågrepet

De mexicanske narkotoppene Joaquin Guzman Lopez og Ismael «El Mayo» Zambada er pågrepet. De er begge sentrale i det beryktede Sinaloa-kartellet.

Det var nyhetsbyrået Reuters som først meldte at de to var i varetekt, og byrået viste til kilder med kjennskap til saken. De to mexicanerne skal ha ankommet i privatfly. Senere er dette blitt bekreftet av USAs justisminister, Merrick Garland. De to ble pågrepet El Paso i Texas, ifølge justisdepartementet.

Trump vil ikke sette dato for Harris-debatt ennå

Kamala Harris vil gjerne delta i en debatt mot Republikanernes presidentkandidat Donald Trump. – Jeg er klar, kom igjen, sa visepresident Kamla Harris i går.

I en uttalelse fra Trumps valgkampstab i natt norsk tid framkommer det imidlertid at han avviser å sette en dato for debatten – fordi Harris ikke er formelt nominert av Det demokratiske partiet.

Hamas-leder skal ha dødd i fangenskap

En 63-årig Hamas-leder fra Vestbredden har mistet livet i israelsk fangenskap, ifølge de palestinske myndighetene.

Mustafa Muhammad Abu Ara døde etter en alvorlig forverring av helsetilstanden, opplyste den palestinske kommisjon for fangesaker i natt.

Annonse
Annonse

Mann døde etter å ha blitt funnet i vannet i Oslo

En mann i 60-årene døde i natt etter å ha blitt hentet opp fra vannet ved Kongen Marina i Frognerkilen i Oslo. Politiet meldte om hendelsen klokken 2.37. Da ble det gitt hjerte- og lungeredning, men mannens liv sto ikke til å redde.

Til NTB opplyser politiet at deres hovedhypotese er at det er snakk om en drukningsulykke. Krimleder Kjersti Myhre sier det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

To personer fast på Store Skagastølstind

En mann og en kvinne ble i natt sittende skårfast på toppen av fjellet Store Skagastølstind i Luster. Paret hadde vært på klatretur, men kom seg ikke ned. De kontaktet selv politiet per telefon klokken 23.42 – og har kontakt med politi og Hovedredningssentralen.

Til NTB opplyser Vest politidistrikt at de to synes det er kaldt og surt på fjellet, men at de er i god form. En alpin redningsgruppe var ved 5.30-tiden på vei opp. Store Skagastølstind er med sine 2405 meter Norges tredje høyeste fjell.

Funn av vrakrester i redningsaksjon i Tvedestrand

I natt ble det startet søk etter én person i vannet etter en mulig båtulykke ved Askerøy i Tvedestrand kommune i Agder. HRS opplyser at det er gjort funn av vrakrester og gjenstander i sjøen som tyder på at det har vært en båtulykke.

Nødetatene startet søk etter å ha blitt oppringt av en person som antydet at det kunne ha skjedd noe på sjøen. Vedkommende forklarte også at en annen navngitt person hadde vært med. HRS opplyser at søkeforholdene er gode.

Canadas trener utestengt fra OL

Canadas olympiske komité har utestengt Bev Priestman, treneren til landets fotballkvinner, for resten av OL. Bakgrunnen er bruken av drone mot en motstander.

– I løpet av det siste døgnet har vi blitt oppmerksomme på ytterligere informasjon om tidligere bruk av droner mot motstandere, også før De olympiske leker 2024 i Paris, forteller Kevin Blue, generalsekretær i Canadas fotballforbund.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse