Annonse
Reza e i Ragazzi. Foto: Per Heimly
Reza e i Ragazzi. Foto: Per Heimly

Lørdagens konsert i Festiviteten kommer til å bli samtaletema over kaffekopper og middagsbord i lang tid framover. Når Reza Aghamir, rebellen i Norges klassiske musikkmiljø tar med seg herrelandslaget i opera til Kristiansund, er det duket for en konsertopplevelse som vil gi de fleste bakoversveis.

«Reza og gutta» serverer et sceneshow med masse humor og sjarm, og kvaliteten på musikken og vokalprestasjonene er av ypperste klasse. «Dette blir opera for de som tror at de ikke liker opera», forteller operasjef Line Lønning Andresen, som gleder seg veldig til konsertene på lørdag.

Det er vanskelig å plassere Reza Aghamir i en bås. Bakgrunnen hans er fra både Iran, Norge og USA, og yrkesmessig er han både komponist, pianist og dirigent. Han har vært innom sjangre som hiphop, soul, funk og jazz, men han elsker klassisk musikk. Men det viktigste av alt: han er kompromissløs på kvalitet, og leverer alltid.

Sammen med stjernelaget av herresolister har Reza Aghamir tatt landet med storm. Under jubileumskonserten for Kongeparets 25 år på tronen, var det ikke et øye som var tørt da Reza og gutta framførte nasjonalsangen på sin helt egen måte. I Festiviteten på lørdag blir det nok ikke like høytidelig, men publikum kan forvente seg store musikalske opplevelser. Dette er en konsert med gåsehudgaranti.

Med seg har Aghamir mange kjente fjes for de som har vært på operaforestillinger i Kristiansund tidligere. David Fielder, Jørgen Backer, Thor Inge Falch og Caroline Wettergreen har alle vært med på oppsetninger under Operafestukene. Yngve Søberg, som er et av de store operatalentene vi har her til lands, skal også være med å sjarmere Kristiansundspublikummet.

«Dette blir et fyrverkeri av en konsert, og det er fortsatt mulig å sikre seg billetter», lover operasjefen.

Reza e i Ragazzi har to konserter i Festiviteten i Kristiansund lørdag 21. oktober: kl. 18 og kl. 21. Det er fortsatt ledige billetter til begge forestillinger.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse