Annonse
Lørdag 21. april gjennomfører Rødt en landsomfattende antirasistisk aksjonsdag. Foto: Rødt
Lørdag 21. april gjennomfører Rødt en landsomfattende antirasistisk aksjonsdag. Foto: Rødt

I en pressemelding fra Rødt inviteres det til antirasistisk aksjonsdag.

Bli med på antirasistisk aksjonsdag lørdag 21. april

Lørdag 21. april gjennomfører Rødt en landsomfattende antirasistisk aksjonsdag. I Kristiansund skal vi selvfølgelig være med på dette. https://rødt.no/inkludering

Aksjonsdagens overskrift er antirasisme. Med bakgrunn i bystyrevedtaket om Kristiansund som erklærte Kristiansund antirasistisk sone, og med blikk på den økte aktiviteten Nordfront har i Kristiansund ved sine representanter her, inviterer Rødt alle politiske parti til å delta i aksjonsdagen for å sette handling bak ordene fra bystyrevedtaket.

I Kristiansund, som i andre byer i Norge, ser vi en økt aktivitet med propaganda fra Nordfront. Det er navngitte personer som sprer denne propagandaen og det handler ikke lenger bare om «en fortapt sjel».

Dersom man går inn på nettsiden deres vil man se all aktivitet som er utført og planlagt: www.frihetskamp.net

Der ser vi tydelig at Kristiansund har en av de mest aktive grupperingene i Norge. Dette kan vi ikke akseptere.

I tillegg har vi en av lederne i FMI – folkeaksjon mot innvandring lokalisert i Kristiansund, og der spres det også mye rasistiske ytringer fra, og om, Kristiansund. www.fmi.no

I de andre byene der Nordfront er aktive ser vi at det demonstreres hyppig og nazistene markerer seg ved å stille opp uanmeldt i bygatene, klistremerker og propaganda blir målrettet mot flyktningfamilier og beboelse/skoleområder der det er mange innvandrere med mere. Dette er i ferd med å skje i stor grad her i Kristiansund også. Under valgkampen hadde Alliansen.no stand ved flere anledninger, dette var da en av lederskikkelsene i FMI som utførte. Det er kun et tidsspørsmål før Nordfront også aksjonerer slik her i byen.

Summen av dette gjør at vi i Rødt mener det er på høy tid at byens politikere og resten av befolkningen viser at vi ikke ønsker slike elementer velkommen gjennom en felles storstilt aksjonsdag.

Vår tanke:

  1. Stand på Futura 12.00–14.00.
  2. Stand på Rådhusplassen i samme tidspunkt.
  3. Dialogmøte/samtale om hvordan vi i fellesskap kan demme opp for og «motarbeide» nazistisk og rasistisk oppblomstring i byen vår. Sted foreslått: Bar Å Sånn. (Dette er under oppklaring, alternative møtesteder finnes)
  4. Det opprettes et arrangement på Facebook hvor man får synliggjort at alle politiske parti står bak dette. Det sendes ut presseskriv til media om aksjonsdagen. Det skrives innlegg til media. Vi synliggjør at dette er et felles anliggende for de politiske partiene.

 Rødt inviterer med dette alle politiske parti til å være med på antirasistisk aksjonsdag 21.04.18

Meld tilbake til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om deltakelse innen utgangen av fredag 13.04.18.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse