Annonse
Annonse
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Stortingsrepresentanter krever åpenhet om Hoffets pengebruk

Flere stortingsrepresentanter krever at Det kongelig hoff offentliggjør pengebruken og forvaltningen av statlig eiendom.

Hoffet bruker hvert år flere titall millioner kroner fra statsbudsjettet til vedlikehold og renovering av statlige bygninger, og ofte blir private selskaper leid inn til jobbene. Mye av denne virksomheten skjer imidlertid uten at offentligheten får innsyn.

– Når det er offentlige penger inne i bildet, så bør det være en svært stor grad av åpenhet om hvordan de forvaltes, sier Arbeiderpartiets Stein Erik Lauvås til Dagbladet. Han er medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, som styrer pengestrømmen til Hoffet.

Han før støtte av komitékollega Willfred Nordlund fra Senterpartiet.

– Stortinget har bedt Hoffet om å legge opp til mer åpenhet framover og berømmer hoffet for å gjøre det på enkelte områder. Det er ingen hvilepute, og jeg vil oppfordre Slottet og hoffet til å vise mer offentlighet. Det vil sikre bedre muligheter for kontroll av hvordan pengene som bevilges fra Stortinget, faktisk brukes, sier Nordlund til avisen.

Forrige uka avslørte Dagbladet at et malerselskap, der daglig leder var under politietterforskning for økonomisk kriminalitet, fikk en større jobb på Slottet. Mens Statsbygg ga avisen en detaljert oversikt med fakturaer for rundt 20 millioner kroner, samt navn på underleverandører og møtereferater, ønsker ikke Hoffet å gi tilsvarende opplysninger eller kommentere saken.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte