Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
03 juli 2018 11:21
Del på Facebook
Silver Cloud Expedition på ekspedisjon. Foto: Bruno Cazarini
Silver Cloud Expedition på ekspedisjon. Foto: Bruno Cazarini
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Kristiansund og Nordmøre Havn i en pressemelding.

Fredag 6. juli skal Kristiansund fungere som snuhavn for cruise for første gang. Dette byr på nye oppgaver for havna og spennende muligheter for handel og næringsliv i regionen.

Når en havn er snuhavn for cruiseskip vil det si at ett cruise avsluttes og et annet begynner. Det vil gjerne være mer verdifullt og generere mer omsetning for destinasjonen enn et ordinært havneanløp.

– Dette vil slå ut positivt ut på flere måter. Det vil generere trafikk over Kvernberget lufthavn, både de som skal starte reisen sin herfra og de som avslutter reisen her. Gjester vil oppholde seg i byen og regionen både før og etter anløpet og legge igjen penger hos butikker, spisesteder og hoteller, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Luksuscruise til Svalbard
Det er skipet «Silver Cloud» fra Silversea Cruises som legger til kai i Kristiansund. Skipet var nylig gjennom en omfattende renovering, hvor det ble gjort om til et luksuriøst ekspedisjonsskip. Det seiler nå hovedsakelig i polare farvann og kan ta rundt 200 gjester.

Ekspedisjonscruise er en relativt ny form for cruise der man utforsker lite besøkte områder, ofte med fokus på natur og unike opplevelser. «Silver Cloud» er et romslig skip med hele fem spisesteder, kasino, basseng, boblebad, spa, treningssenter, bibliotek mv. Om bord finnes 16 Zodiac/RIB-båter, 10 kajakker og et eget ekspedisjonsteam, som holder foredrag og tar med passasjerene på aktiviteter og utflukter underveis.

Ekspedisjonen «From the Norwegian Fjords to the Ice Edge» går fra Kristiansund via blant annet Vega, Lofoten og Kirkenes til Svalbard, hvor skipet skal oppholde seg i flere dager.

– Dette er kjøpesterke passasjerer som er på jakt etter det unike. De rimeligste suitene (22 kvadratmeter) på denne turen koster fra 110 000 kroner per person, mens en suite på 52 kvadratmeter med balkong ligger på 285 000 kroner per person. Ekspedisjonscruise er en sterk trend og noe vi håper å se mer av i Kristiansund fremover, sier Indergaard.

Nye logistikkoppgaver
Å være snuhavn blir en ny erfaring for medarbeiderne i havna.

­– Det er noen oppgaver utover det vi er vant med ved ordinære cruiseanløp. Så snart skipet har lagt til kai klokken 07.00 må vi få av bagasjen, rundt 500 kofferter. Alle passasjerer må tollklarere egen bagasje før den fraktes videre. Det vil være mannskap både om bord og på kai som jobber med dette. I åttetiden begynner folk å gå av. Det er 217 passasjerer som skal i land og reise hjem etter 12 dager på cruise, sier havneinspektør Pål Erik Kjørsvik, som sammen med kollegene i havna er i full gang med planlegging av snuhavnoperasjonen.

Utover formiddagen ankommer de 220 passasjerene som skal starte reisen sin fra Kristiansund, og rundt 500 nye kofferter skal bringes om bord. For passasjerer som ankommer før de kan gå om bord blir det stilt venteareal til disposisjon.

– Vi håper på finvær, det gjør logistikken enklere. Nå får vi anledning til å prøve oss som snuhavn for et mindre cruiseskip. Det vil gi oss nyttig erfaring som vi kan ta med oss når vi forhåpentligvis skal få håndtere større snuhavnoperasjoner i årene som kommer, sier Kjørsvik.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse