Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 september 2018 00:19
Del på Facebook
Daouda Bamba jubler etter 1–0 målet i Branns 3–1-seier over Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Daouda Bamba jubler etter 1–0 målet i Branns 3–1-seier over Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daouda Bamba leverte umiddelbart i sin første kamp fra start som Brann-spiller. Ivorianeren både scoret og hadde assist i 3–1-seieren over Haugesund.

På tampen av sommerens overgangsvindu ble Bamba løsningen på Branns spissjakt. Etter to innhopp fikk han lørdag endelig sjansen i bergensernes startoppstilling.

Det tok bare ni minutter for Bamba å vise seg tilliten verdig. Da stanget han helt upresset inn 1-0 på et solid innlegg fra Gilbert Koomson. FKH-forsvaret gjorde ikke akkurat en god jobb i sitt forsøk på å demme opp for Branns nye spiss.

Tidligere i sesongen scoret Bamba sju seriemål for Kristiansund.

Haugesund ble hardt straffet for å gjøre enkle feil. Kun tre minutter etter baklengsmålet rotet Alexander Stølås det til da han prøvde å stoppe et gjennomspill. Han mistet oversikten, og det ga Gilli Rólantsson muligheten til å snappe opp ballen.

Alene med Per Kristian Bråtveit holdt færøyingen hodet kaldt og plasserte Branns 2–0-scoring lett forbi FKHs sisteskanse.

Begge målene kom rett foran en smekkfull bortesving. Over 1500 tilreisende Brann-supportere fikk med seg at bergenslaget tok en viktig trepoenger i gullkampen.

– Det er helt fantastisk å høre gjengen bak her. Det er godt å høre at de er med oss, sa Kristoffer Barmen til Eurosport etter seieren.

Pent
Det var nettopp Barmen som langt på vei punkterte oppgjøret da han på vakkert vis curlet inn gjestenes tredje scoring etter 62 minutter. Det skjedde etter en perfekt kontring, der Bamba noterte seg for den målgivende pasningen.

– Det skjer en gang i karrieren. I dag kom min dag, sa Barmen om sitt eget perlemål.

annonse

Rett etter Branns 3–0-scoring ble Bamba tatt av banen. Scoring og assist var en sterk søknad til trener Lars Arne Nilsen om å få fortsette på topp utover høsten.

Haugesund slet med å trenge gjennom et bortelag som tilsynelatende hadde full kontroll, men i det 80. minutt kom 1–3-reduseringen. Bergenseren Fredrik Pallesen Knudsen kriget ballen forbi Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger etter en corner.

Målet tente et håp hos vertene. Noen minutter senere kom Kristoffer Haraldseid til en kjempesjanse, men høyrebackens forsøk ble reddet av Sahin-Radlinger.

På topp
Med seieren tok Brann over tabelltoppen. Bergenserne er ett poeng foran Rosenborg, som møter formsterke Vålerenga i Oslo søndag kveld.

Det er første gang siden mai at Brann står med to strake trepoengere i Eliteserien. Nå satser laget på at rekken kan bli lang i jakten på det første seriegullet siden 2007.

– Vi ligger helt der oppe. I morgen skal vi kose oss og se på Rosenborg. Vi regner med at Vålerenga tar dem, sa en smilende Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport.

Haugesund ligger fortsatt på tredjeplass med sine 38 poeng, men med to tap på rappen har rogalendingene åpnet medaljedøra for lagene bak seg. Molde og Ranheim er nærmest, som begge har 34 poeng før sine kamper i helgens serierunde. Deretter følger Vålerenga med 33.

Joakim Våge Nilsen var skuffet over at FKH ikke var bedre i lørdagens toppkamp.

– Vi åpnet egentlig greit de første fire-fem minuttene, men så vet jeg ikke hva som skjedde. Vi slapp inn to enkle mål, og etter det falt vi nedpå. Ikke godt nok. Vi var ikke i nærheten av tre poeng.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Rune Kristiansen 12 timer siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte