fbpx
Annonse
Annonse
AIDAvita ved forrige besøk i Kristiansund. AIDA-skipene kjennetegnes av de røde leppene og de vennlige øynene. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
AIDAvita ved forrige besøk i Kristiansund. AIDA-skipene kjennetegnes av de røde leppene og de vennlige øynene. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AIDAvita anløper Kristiansund for fjerde og siste gang denne sesongen. Tidlig morgen lørdag den 22. september ankommer skipet med drøye 1200 tyske cruisegjester om bord. Ugunstige værforhold gjør at skipet ikke legger til kai ved Storkaia som planlagt.

– Det er meldt stiv kuling med 15 sekundmeter lørdag morgen. Derfor velger kapteinen å ankre opp i Bolgsvaet og heller frakte passasjerene med tenderbåt inn til hurtigbåtterminalen, sier ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Utover dette vil cruiseanløpet foregå som planlagt. Mange av gjestene har forhåndsbestilt landutflukt. Atlanterhavsveien i ulike kombinasjoner, havnesightseeing med Sundbåten og guidet byvandring er blant tilbudene. Mange ønsker også å oppdage byen og regionen på egen hånd.

Unge og aktive
– Det er en god del yngre gjester om bord, par med og uten barn, som ønsker seg et aktivt opphold. Kristiansund kommune stiller med en ressurs på piren som skal veilede turistene til attraksjoner, shopping og spisetilbud, sier Erika Indergaard, markedsansvarlig i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Anløpet i Kristiansund er en del av et 11-dagers cruise til de norske fjordene. Passasjerene startet sitt Norgesferie fra Hamburg 15. september og AIDAvita kommer til nordmørsbyen etter ett døgn i Trondheim og en natt på sjøen. Turen går videre til Rosendal og Haugesund før retur til Hamburg. Det er meldt om anløp i Kristiansund både i 2019 og 2020.

Uformelt
Skipet opereres av AIDA Cruises, som er det største cruiserederiet i Tyskland. Målgruppen er yngre og mer aktive reisende – unge par og familier. Atmosfæren om bord er uformell og avslappet med fokus på sport, velvære og variert underholdning. Gjestene kler seg ikke opp til middag, og spiser som regel i store buffetrestauranter med selvbetjening.

AIDAvita er et av de mindre cruiseskipene i AIDA-flåten med en kapasitet på 1 266 passasjerer. Det ble bygget i Tyskland i 2002 og modernisert i 2017. Lengden er 203 m og vekta 42 300 bruttotonn.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte