Annonse
Annonse
KrF-leder Knut Arild Hareide og nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad kan glede seg over mer enn 1.000 nye medlemmer siden fredag forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide og nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad kan glede seg over mer enn 1.000 nye medlemmer siden fredag forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter at Krf-leder Knut Arild Hareide flagget mulig samarbeid med venstresiden, har partiet fått over 1.000 innmeldinger til partiet. 85 har meldt seg ut.

Det opplyser Hareide på Twitter torsdag morgen.

– Det er fantastisk at så mange melder seg inn i KrF. Vi kjenner selvsagt ikke begrunnelsen hver enkelt har hatt for å melde seg inn, men det er tydelig at det er mange som vil være med på KrF-laget for å bygge et varmere samfunn. Det er flott!, skriver Hareide i en kommentar til NTB.

Helt siden Knut Arild Hareide ga sitt råd til landsstyret fredag i forrige uke har KrF opplevd en tilstrømming av nye medlemmer. Onsdag meldte partilederen at nesten 700 hadde meldt seg inn i partiet, mens 58 hadde meldt seg ut.

NTB får torsdag opplyst at det siden fredag i forrige uke totalt er 1.038 medlemmer som har meldt seg inn i partiet, mot 85 utmeldinger.

Partiet startet i forrige uke en vervekampanje. Fra vervekampanjen startet tirsdag 25. september og fram til Hareide flagget mulig samarbeid med venstresiden mottok partiet 23 innmeldinger og 18 utmeldinger, opplyser partiet. Det var først etter at Hareide la fram sitt råd til landsstyret det hele tok av. Tirsdag fikk NTB opplyst at mange av dem som melder seg inn, gir uttrykk for at de støtter Hareide.

Partiet er svært splittet i synet på om det bør samarbeide med den borgerlige regjeringen eller heller forhandle om regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, slik Hareide foreslår. Begge nestlederne, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad, vil at partiet først skal forhandle om regjeringsdeltakelse med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Saken skal avgjøres på partiets ekstraordinære landsmøte 2. november og i forkant skal saken behandles i lokallag og fylkeslag.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte