Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 april 2019 09:20
Del på Facebook
Pappa Øivind Solskjær på Torsketrøa-banen der sønnen Ole Gunnar la grunnlaget for sin karriere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Pappa Øivind Solskjær på Torsketrøa-banen der sønnen Ole Gunnar la grunnlaget for sin karriere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øivind Solskjær kan få en bursdagspresang av de helt sjeldne. Onsdag fyller han 75 år og ser sønnen lede Manchester United mot Barcelona i Champions League.

Sammen med en rekke familiemedlemmer sitter den tidligere bryteren (seks NM-titler) ringside på Old Trafford. Skulle Ole Gunnar (46) vinne kampen med sitt lag, vil det være hans desidert største bragd som fotballtrener.

Nylig fikk han managerjobben permanent med en avtale på vel tre år Total lønn for perioden skal være cirka 270 millioner kroner.

Faren kaller hele karrieren til guttungen et «eventyr».

– Når han fikk den forespørselen, så var det stort for ham. Det er det han har gått og drømt om. Etter at han sluttet som aktiv, så har han hele tiden sagt at «en dag skal jeg bli manager i United». Det (tilbudet) kom vel litt tidlig på ham, men han kunne jo ikke si nei når forespørselen kom, sier pappa Øivind til NTB.

– Så det er klart det er stort. Vi synes jo at dette er topp vi og.

Les også: Virkeligheten som innhentet – og er blitt bedre enn eventyret

Terping

Han snakker om sønnens fotballeventyr mens han står på en fotballøkke, Torsketrøa-banen, rett ved der Ole Gunnar vokste opp.

– Her trente han mye. Vi så alle tippekampene vi kunne sammen på TV på den tiden, og om ikke været var for dårlig, så gikk Ole Gunnar hit alene enten lørdag eller søndag og trente på triks og skudd han hadde sett på TV-en, sier han.

annonse

– Han var hele tiden ute etter å lære noe nytt. Det er jo egentreningen han har gjort som førte ham dit han havnet.

Faren levde tøft som bryter. Det måtte til for å pine seg ned i vekt for å klare 57-kilosklassen gang etter gang.

– Siste uka før stevner levde jeg ofte på en appelsin og litt kavring hver dag. Jeg var sulten hele tiden, sier Øivind Solskjær.

Viljestyrken ser ut til å være nedarvet til sønnen. Solskjær junior er mye et produkt av uendelige repetisjoner på treningsfeltet.

To

Solskjær ble kjøpt til United sommeren 1996 etter to flotte mål mot Aserbajdsjan i en VM-kvalifiseringskamp. Han ble en storsuksess i England, mye som innbytter med en helt egen evne til å score.

– Han var halvannen sesong i Molde før forespørselen fra United kom om at de ville at han skulle komme over. Dette er jo et eventyr, sier pappa Øivind til NTB.

Barcelona er storfavoritt til å gå videre til semifinalen. Returoppgjøret på Camp Nou spilles tirsdag neste uke. United slo ut Paris Saint-Germain i forrige runde.

Onsdag støter Øivind Solskjær kanskje også Ole Gunnars «reservepappa» Alex Ferguson på tribunen. Han skal ha vært svært sentral da United hentet sønnen fra Molde rett før jul i fjor.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte