Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
08 april 2019 14:47
Siri Hollingsæter Stene skal koordinere frivilligheten for Kristiansund kommune. Foto: Tore Lyngvær
Siri Hollingsæter Stene skal koordinere frivilligheten for Kristiansund kommune. Foto: Tore Lyngvær
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nyansatte frivillighetskordinatoren i Kristiansund kommune, Siri Hollingsæther Stene, skal være Kristiansunds bindeledd mellom kommune og frivillighet.

Hun har allerede jobbet i Kristiansund kommune i miljøarbeidertjenestensiden siden i fjor sommer.  Hun er utdannet ergoterapeut, kommer opprinnelig fra Sørumsand og har aner i Kristiansund.

Utfordringer i kø

Eldreomsorgen er under konstant press, samtidig vi vet at den såkalte eldrebølgen ikke har truffet oss riktig enda, men vi ser den litt ute i havet. Den kommer.

Vi vet også at vi ikke klarer å rekruttere nok helsepersonell til å håndtere den kommende bølgen. Som om ikke det skulle være nok, vet vi også at vi heller ikke klarer å finansiere den. Dette gir de som planlegger gode helse- og omsorgstjenester i fremtiden, grå hår, uten overdrivelser.

Frivillighetskoordinator

Løsningen på en del av utfordringene med fremtidens helse- og omsorgstjenester er samarbeid med frivilligheten. Norge har alltid hatt et spesielt hjerte for å bidra til fellesskapet gjennom frivillig innsats eller dugnad om du vil.

– Den første tiden har jeg brukt på å skaffe meg oversikt og nettverk. Det er viktig å kartlegge hvilke ressurser som er tilgjengelige, og det er ikke få, sier frivillighetskoordinator Siri Hollingsæter Stene med entusiasme.Hun forteller at hun allerede har fått mye inspirasjon fra kommuner som har kommet lengre enn Kristiansund i utnyttelsen av frivilligheten. Asker og Drammen er blant kommunene som har pekt ut retningen for Kristiansund.

– I tillegg må jeg si at jeg har fått mange tilbakemeldinger fra brukerne her i Kristiansund. Jeg gleder meg til å virkelig komme i gang med denne jobben, sier Stene.

Frivillighetskoordinator i forhold til  frivillighetssentralen

Frivillighetskoordinatoren og Kristiansund kommune har lite å gjøre med Kristiansund frivilligsentral, bortsett fra at Kristiansund Kommune yter et lite tilskudd.  Kristiansund Frivillighetssentral er driftet av Frivillighet Norge, som igjen er støttet av Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen DNB, Kulturdepartementet og HOD. Men det skal selvsagt være et godt samarbeid med frivillighetssentralen for å forene gode krefter til felles beste. 

– Mitt mål er å skape mer aktivitet for de som er i vår omsorg. Ikke bare de som er i institusjoner, men også de som sitter hjemme. Vi må skape flere gode møteplasser, som er utelukkende inkluderende, sier den nyansatte frivilligkoordinatoren Siri Hollingsæter Stene.

Fokus på helse

Frivillighetskoordinatoren er lagt til Storhaugen helsehus. I første omgang skal hun jobbe med å få frivillige inn i helse og omsorgstjenestene. Det kan være aktivitetstilbud ved institusjoner, trivselskvelder eller besøksvenner.

– Det er en sak jeg vil nevne, nemlig alle frivillige som bidrar til å bedre hverdagen for veldig mange. Innsatsen de gjør er så beundringsverdig og viktig, og de fortjener all ros de kan få, sier Siri Hollingsæter Stene.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte