Annonse
Annonse
Bilde fra Marine Konstruksjoner. Illustrasjon: Gunnar Flusund
Bilde fra Marine Konstruksjoner. Illustrasjon: Gunnar Flusund

I siste halvdel av 1980-tallet ble det utviklet en avansert og fremtidsrettet hurtigbåt i Nordmørsregionen. Hovedaktørene bak det spenstige prosjektet var Marine Konstruksjoner i Kristiansund og Mjosundet Båtbyggeri i Aure. Også Oddstøl Elektronikk var involvert.

Hydrocat var en avansert hydrofoilkatamaran som, i motsetning til de vanlige katamaranbåtene, ville bli løftet helt ut av vannet og gli på foilene med svært liten motstand. Den ville gi samme fart med bare halve motorkraften i forhold til en katamaranbåt, og derfor gi en svært gunstig drivstofføkonomi. Det ble laget en småskala-modell, som ble testkjørt med gode resultater. Dessverre ble Hydrocat-prosjektet lansert like oppunder den store bankkrisen på slutten av 1980-tallet, hvor mangel på lånekapital satte en stopper for bygging av den spennende båten. Hydrocaten var en fremtidsrettet båttype.

Kanskje man kunne relansert dette båtprosjektet i våre dager med hydrogenmotorer for trafikk i hurtigbåtruten mellom Kristiansund og Trondheim?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Våre utvalgte