Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
26 oktober 2019 15:15
Del på Facebook
Microsoft vinner en kontrakt verdt 10 milliarder dollar med det amerikanske forsvarsdepartementet. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Microsoft vinner en kontrakt verdt 10 milliarder dollar med det amerikanske forsvarsdepartementet. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har tildelt Microsoft en kontrakt verdt 10 milliarder dollar, en kontrakt Amazon forventet å få.

IT-selskapet Microsoft har signert en stor skykontrakt med det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon. Kontrakten har en verdi på om lag 92 milliarder norske kroner.

Selskapene Microsoft, Amazon og Oracle kjempet om å få kontrakten i det som har vært en omstridt anbudsprosess. Det kom tidlig spekulasjoner om at Amazon ville bli tildelt kontrakten. Teknologigigantene Oracle og IBM slo tilbake med nye bud, og Oracle utfordret også anbudsprosessen i en føderal domstol, men tapte.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.

I en uttalelse sier en talsperson for Amazon at selskapet er overrasket over avgjørelsen og at en detaljert gjennomgang av tilbudene helt klart ville ført til en annen konklusjon, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det siste året har Microsoft gjort seg lekre for det amerikanske forsvaret. Selskapets president, Brad Smith, har tidligere uttalt at Microsoft lenge har levert teknologi til forsvaret og vil fortsette å gjøre det til tross for innvendinger fra ansatte i selskapet.

Microsoft, Amazon, Google og andre store teknologiselskap har blitt kritisert av egne ansatte for å inngå avtaler med amerikanske myndigheter, spesielt i prosjekt som handler om forsvar og innvandring.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 16 minutter siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje Sundsbø👍👍👍👍👍
Terje Sundsbø 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Hans-Peter KaaresenDer kom enda en klovn fra Sunnmøre – uten fnugg av saklige momenter. Det sier vel det meste.
Terje Sundsbø 2 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnDu er ikke sann! En fergefri forbindelse er 100% åpen hele tiden. Med ferge er den stengt 90% av tiden. Og ...
Anne Mari Sandshamn 12 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøDu er ikke sann!  De har ferge på de to øyene, de vil ikke liden noen nød, de trenger IKKE ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Beskjed om å flytte?
Dette er underholdning på høyt nivå.  Måtte bare radarparet Rasmussen/ Sundsbø fortsette å skrive sine morsomme innlegg.  Savner forresten Olga ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte