Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Tirsdag 11. februar får britiske «Black Watch» æren av å innlede årets cruisesesong. Nærmere 650 britiske cruisegjester om bord er klare for å oppleve Kristiansund og Nordmøre. 

Allerede rundt kl. 08.30 tirsdag morgen legger skipet til på Storkaia. I løpet av formiddagen er det satt opp fem busser utover til Atlanterhavsveien, i kombinasjon med Kvernes stavkirke eller Bergtatt-gruvene på Eide. Det er også en gruppe som skal være med Sundbåten på havnesightseeing og spasertur i gamlebyen på Innlandet, og noen skal på byvandring i sentrum.

– I tillegg er det mange som velger å oppdage byen på egen hånd. Skipet har fått tilsendt informasjon om severdigheter, spisesteder, handel og andre tilbud som de kan benytte seg av under oppholdet. Kristiansund er siste havn før skipet returnerer til Storbritannia, så det er sikkert en del gjester om bord som har norske kroner de ønsker å bruke opp, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Tilbud til mannskap

Nytt for i år er et eget infohefte beregnet på mannskapet om bord på cruiseskipene som besøker Kristiansund.

– Vi har sammenstilt våre beste tips til hva en kan se og gjøre i byen, og her er det flere lokale aktører som tilbyr rabatterte priser til mannskap som går i land på fridagen sin. Det vet vi blir satt pris på, og for aktørene er det god markedsføring at mannskapet har kjennskap til hva gjestene om bord kan se og oppleve under oppholdet. Mannskapet fungerer som viktige ambassadører, sier Indergaard.

Norskeid rederi

«Black Watch» har kapasitet til 800 gjester, er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Fred. Olsen Cruises er et norskeid rederi med cruise ut fra England. Skipet har derfor i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som siste havn før returen til Southampton. I løpet av det 14 netter lange cruiset har skipet Ålesund, Trondheim, Tromsø og Alta.

16 000 passasjerer

Totalt 22 cruiseskip med over 16 000 cruisepassasjerer har meldt sin ankomst til Kristiansund i år. I tillegg blir det cruiseanløp til Averøy og Smøla.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte