fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 mars 2020 20:46
 Bjørn Atle Bjørnbeth (t.v.), administrerende direktør ved OUS, og Hilde Myhren, medisinsk direktør ved OUS. Det er ingen nye smittetilfeller blant ansatte ved Oslo universitetssykehus. Totalt 280 ansatte er i karantene. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix
 Bjørn Atle Bjørnbeth (t.v.), administrerende direktør ved OUS, og Hilde Myhren, medisinsk direktør ved OUS. Det er ingen nye smittetilfeller blant ansatte ved Oslo universitetssykehus. Totalt 280 ansatte er i karantene. Foto: Naina Helen Jåma / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste døgnet er det bekreftet åtte nye virustilfeller i Norge, og 280 Ullevål-ansatte er i karantene. Nå fraråder FHI reiser til Nord-Italia.

Ingen av de totalt 33 smittede i Norge er alvorlig syke eller innlagt på sykehus, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag. Alle er i hjemmeisolasjon og følges opp av den kommunale helsetjenesten.

– Foreløpig er de i såpass god form at de kan være hjemme. Men de må selvfølgelig følges videre i sykdomsforløpet for å se om de utvikler alvorlig sykdom, sier overlege Siri Helene Hauge ved FHI.

Av de åtte nye tilfellene er tre fra Viken, én fra Troms og Finnmark, tre fra Vestland og én fra Agder.

Sju av dem knyttes til utbruddet i Nord-Italia, og FHI fraråder nå reiser til Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte. I tillegg frarådes reiser til Iran, Sør-Korea og Hubei-provinsen i Kina.

«Sikkerhetsventil»

FHI kjenner fortsatt til smittekjeden til alle tilfellene i Norge, og de tror ikke det er store mørketall. En viktig grunn til det er at ikke bare folk som defineres som mistenkte tilfeller testes for koronaviruset, men også personer som ender på sykehus med alvorlig lungesykdom.

– Denne gruppen er en indikator på om det foregår smitte. Ved et større utbrudd kan vi regne med at noen må på sykehus, og det vil vi plukke opp. Det er som en sikkerhetsventil, sier Hauge til NTB.

– En annen indikator er at de aller fleste vi tester fra utbruddsområder, er negative. Så det er lav sannsynlighet for at det er store utbrudd i Norge vi ikke vet om – vi finner ikke så mye selv i denne gruppen, sier hun.

Overlegen erkjenner samtidig at det kan være enkelte smittetilfeller de ikke kjenner til.

Venter ny fase

Helsemyndighetene regner med at smitten i løpet av få dager vil spre seg lokalt, det vil si gå fra person til person her i landet.

– Vi går inn i en ny fase av virusutbruddet, sa direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet på en pressekonferanse tirsdag.

Om flere får viruset, og myndighetene mister oversikten over smitteveiene, kan det bli satt inn mer drastiske tiltak for å hindre spredning i et område. Da kan skoler, barnehager og offentlig transport bli stengt og møter og arrangementer avlyst.

280 ansatte i karantene

Totalt 280 Ullevål-ansatte er nå i karantene grunnet virusutbruddet ved øyeavdelingen til Oslo universitetssykehus.

– Alle skjønner at det begynner å bli et betydelig antall av viktig personell for oss som nå er i karantene, sa administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på en pressekonferanse tirsdag.

Av alle som er i karantene, er 130 fra øyeavdelingen. I tillegg er 27 studenter som har hatt utdanning ved avdelingen, i karantene.

Seks Ullevål-ansatte ved øyeavdelingen er til nå smittet. Tallet vil trolig øke noe, ifølge Bjørnbeth.

– Det dummeste jeg kan si her jeg står, er at vi har kontroll på smittesituasjonen. Vi må ta dette fra dag til dag, sier han.

Pasienter i karantene

Også rundt 80 pasienter som har vært innlagt på øyeavdelingen, blant dem både barn og eldre, må være i karantene. Avdelingen har denne uken avlyst all behandling av pasienter, bortsett fra øyeblikkelig hjelp og noe annen aktivitet, for å minske smittefaren.

Bjørnbeth opplyste at driften ved andre avdelinger går som normalt.

Alle som kommer til sykehuset, blir nå oppfordret til å informere om hvorvidt de har vært på reise i smitteområder.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 16 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte