Annonse
Annonse
Fredrik Solvang i Debatten på NRK. Foto: NTB
Fredrik Solvang i Debatten på NRK. Foto: NTB

Igjen har «Debatten» på NRK klart å sette både følelser og mer i kok. For nå er det snakk om - om Norge skal ta inn ektra flyktninger utover de 3000 kvoteflyktninger man allerede er enige om.

Under Debatten fikk vi endelige og klare svar. Arbeiderpartiet sa klart fra at det ikke er aktuelt nå med flere og at man venter et felles utspill fra EU. Klokt nok sier jeg. For nå i disse tider er det ikke tida for å ta inn ekstra flyktninger. Nå gjør Stortingspolitikerne kloke valg for å sikre sin egen befolkning.

Det forhindrer ikke at noen starter et opprop for å hente hjem flere flyktninger fra Moria leiren på Lesvos i Hellas. Hvor klokt dette er kan diskuteres ja. For nå prøver altså verden å få kontroll med en pandemi som tar livet av folk på løpende bånd. Særlig godt timet er ikke dette utspillet og skaper harme blant egen befolkning. Særlig de som har mista sine må dette utspillet være en utfordring.

Så må vi stille spørsmålet: – Er denne Moria-leiren i noen særstilling? Så avgjort IKKE. Det er på 10-tallsvis av flyktningeleirer rundt om i verden og hvor helsesituasjonen er langt verre. Kolera- hepatitt, dengufeber, malaria og så videre.  Al Hol-leiren i Syria med over 100.000 flyktninger er så krevende at alle barn står i fare for å dø. Shatila i Libanon sør for Beirut 30.000 flyktninger, Cox’s Bazar i Bangladesh 900.000 flyktninger, Choucha i Tunisia ca 30.000, her har Norge hentet ca 250, flyktningeleiren i Tanzania 175.000 flyktninger. Verdens største flyktninge leir Bibibidi i Uganda nær en million flyktninger. Og det er MANGE flere leirer.

Verden er nådeløs med mange ledere som er opptatt av seg selv. FN har nærmest utspilt seg selv dessverre, for det er de som burde ha gjort mer. Men de står maktesløs ovenfor statsledere som ønsker å gjøre: MAKE MY COUNTRY GREAT AGAIN. Trump med sine ord og selvopptatte gjøremål, Putin med sitt diktatoriske lederskap, hva med Kim Jong Un, Bolsonaro, Erdogan og slik kunne jeg fortsette.

Er det noen som tror at flyktningeleirene vil opphøre? Det er 70 millioner mennesker på flukt. Norge har også vært fattig og hadde mennesker som flyktet fra landet på grunn av fattigdom.

Mange - svært mange - av min slekt utvandret til USA. Årsaken: Man hadde ikke mat, ikke klær osv. Her i Kristiansund var det nådeløse tilstander den gang. Nå har vi klart å skape et velferdssamfunn og selvsagt skal vi hjelpe. Vi gir 37,3 milliarder i et bistandsbudsjett. Vi gir milliarder til FN til Amazonas - 8,3 milliarder til Bolsonaros land Brasil. Forøvrig til ingen nytte. Større svikt til folket sitt av ham skal man lete lenge etter.

Så når alle stortingspolitikerne klarer å samle seg om felles tiltak for folket sitt ,er det ikke bra nok for enkelte, for vi skal hente flere flyktninger. Det må gå an å se alle de politiske utfordringene både Norge og verden står ovenfor og ikke la følelsene løpe løpsk.

 

Av: Hans Kr Hansen

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte