fbpx
Annonse
Annonse
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Fotograf Engvig
Berit Frey, leder Kristiansund Senterparti. Foto: Fotograf Engvig
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Møre og Romsdal Senterparti har vedtatt i sitt program at Kristiansund skal ha avdelingssykehus med fødeavdeling og akutt. Dette ble også forhandlet frem i møte med Trygve Slagsvold Vedum før valget i 2017.

KSU SP har ment og mener fortsatt at ytre Nordmøre og ytre Sunnmøre ligger slik til i geografien at lokalsykehusene i Volda og Kristiansund er viktig for trygg helsepolitikk. Når Direktør Bakke nå sier at SNR Hjelset blir for dyrt er det ikke usannsynlig at prosjektet blir redusert for å holde kostnadsrammen. Da er det helt naturlig at de sykehusene som ligger i utkantene av fylket blir driftet for å opprettholde den kapasiteten det er behov for.

Like viktig som kostnader ved bygging er kostnader ved drift. Det har vært og er en underfinansiering av Helseforetaket i Møre og Romsdal, dette er det viktig å ha fokus på.  Gode tjenester nær folk er det vi går til valg på og det må vi kjempe for.

Senterpartiet mener nærhet er svaret - ikke problemet. Vi bor i et langstrakt land der nærhet har spilt en viktig rolle. En butikk, et sykehus, et lensmannskontor og en ambulanse nær deg har skapt et yrende liv i hele Norge. Det har skapt levende, gode lokalsamfunn i nord, sør, øst og vest og vært en suksesshistorie for landet vårt.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte