fbpx
Annonse
Annonse
– Ærlighet og troverdighet. To viktige begrep vi har savnet i årevis. Begreper som viser oss at det er mulig å nå oss uten striglede vendinger utviklet av kommunikasjonseksperter, med fet timelønn og en litt forskrudd holdning til hva vi trenger, skriver Terje Hals blant annet i dette innlegget. Foto: Privat
– Ærlighet og troverdighet. To viktige begrep vi har savnet i årevis. Begreper som viser oss at det er mulig å nå oss uten striglede vendinger utviklet av kommunikasjonseksperter, med fet timelønn og en litt forskrudd holdning til hva vi trenger, skriver Terje Hals blant annet i dette innlegget. Foto: Privat

Nå er det bare tre dager igjen. Tre dager av dette året som nok vil gå over i historien som - det mest vanvittige i vår levetid.

Eller er det?

Har dette året vært fullt av overraskelser og sjokk? Eller, kanskje ikke?

Pandemien var «varslet» både av konspirasjonsteoretikere, dommedagsprofeter av alle slag og de som spår med vitenskapen i hånd. Menneskene har erfaring fra katastrofer i naturen, i kriger og konflikter og helsemessige. Problemet er: Har vi lært noe?

Om noen timer går vi inn i et nytt år. Som alltid, vil tanker om hva dette nye vil bringe, sirkle inn i våre hoder. Ser vi på utbredelsen av smitten i kongeriket, så har noen allerede tatt 2021 på forskudd. Noen har kastet «masken», andre bryter karantenen.

Vi har da fått vaksinen, må vite!

Jada. På rekordtid har man utviklet en vaksine. At den virker i over 95% av tilfellene, er vel , så godt som, bevist.

Men! Vil den vare? Eller vil all beskyttelse forsvinne etter noen måneder?

Ingen vet!

Pandemien har gitt oss to nye offentlige mennesker vi - stoler på: Line Vold og Espen Rostrup Nakstad. Begge er blitt å se daglig i TV-ruta. Alle lytter når de svarer på håpløse spørsmål om nåtid og fremtid.

Hvorfor stoler vi så fullt og fast på dem? Hvorfor suger vi til oss de ord og vendinger de forteller?

Fordi de har brakt oss noe vi ikke er vant til. Noen Høie, Solberg, Støre, Vedum og alle de andre politiske lederne ikke preges av.

Ærlighet og troverdighet.

To viktige begrep vi har savnet i årevis. Begreper som viser oss at det er mulig å nå oss uten striglede vendinger utviklet av kommunikasjonseksperter, med fet timelønn og en litt forskrudd holdning til hva vi trenger.

Vi! Befolkningen.

Ingen i dette landet, med vettet i behold, tror at 2021 vil bli et år hvor pandemien går over i glemselen. I alle fall ikke blant oss vanlige folk. I maktens korridorer er det sikkert noen som pusler med - beredskapsplaner -, slik at dette ikke skal skje igjen.

Men det kommer til å skje igjen!

Helt sikkert!

Etter tragedien 22. juli 2011 skulle man utarbeide beredskapsplaner. Gode planer som skulle forberede oss på alle tenkelige, og utenkelige situasjoner. Slik jeg ser det, er det kun plassering av politiets beredskapstropp og treningsanlegg man har drevet med.

I ni år!

Tror vi det offentlige Norge har lært noe av 22. juli og pandemien? Tror vi at man nå får fortgang i å utvikle beredskapsplaner slik at vi er forberedt når neste katastrofe rammer?

Jeg tviler!

Når dette er over, blir det som haren hver sommer: Hus i hver busk. Så, mens Vold, Nakstad og alle de andre i HD og FHI jobber som gale døgnet rundt for å løse alle problemer som tårner seg opp, med vaksine, mutasjoner og faren for alt som kan gå galt.

I maktens korridorer har man tatt juleferie. Over nyttår blir det sikkert satt ned en ny Jørv-kommisjon som - igjen - kommer med flammende kritikk av de forsøk på beredskapsplaner som fortsatt ligger i noen skuffer på de små kontorene hvor store tanker burde vært tenkt.

Kanskje er det noen som tenker store tanker. Noen med ideer om hvordan beredskap bør utvikles.

De kommer nok ikke til orde. Ikke i 2021 heller.

I 2021 har -vi- muligheten: De partier som ikke seriøst ønsker å utvikle troverdige beredskapsplaner på alle plan i vårt samfunn, får ikke vår stemme. Vi ønsker ikke gode ord, men handlinger!

Med dette vil jeg ønske alle mine venner, og potensielle fiender, et:

Riktig godt nytt år.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte