fbpx
Annonse
Annonse
Trym Enaasen, leder Kristiansund Senterungdom
Leserinnlegg
Trym Enaasen, leder Kristiansund Senterungdom
10 februar 2021 23:19
Trym Enaasen. Foto: Privat
Trym Enaasen. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Valget 2021 blir det viktigste valget siden folkeavstemning mot EU-medlemskap. Regjeringa med Høyre og Frp i spissen har utført tidenes sentralisering. Dette må vi ha slutt på. Om regjeringa får regjeringsmakt i 4 år til, er det da over og ut med Distrikts-Norge?

Norge er et langstrakt land med mange kommuner. Store og små. Det vi er vitne til er sentralisering på høyt nivå. Skoler, barnehager, lensmannskontor, ambulanser og brann flyttes eller legges ned. Kan vi leve i et land der det er flere timer til nærmeste hjelp? Det handler ikke om penger, det handler om tryggheten til folk. Uansett hvor du bor i landet skal du ha nærhet til trygghet og hjelp dersom du trenger det. Man skal ha de samme mulighetene og forutsetningene i hele landet, uansett om du bor på Røros, i Oslo eller på Tingvoll.

Her er noen eksempler på sentralisering de siste 8 årene: 

Politi: Nærpolitireformen er et stort eksempel på regjeringas storstilte sentralisering. Med et mål om et synlig og tilgjengelig politi, har nærpolitireformen ført til en enorm sentralisering, reduksjon i antall politidistrikt, nedleggelser av lensmannskontor, ressursmangel og mangel på politi der de bør være.  

Brannvesen: Høyre og Frp mener vi trenger færre og større enheter innenfor brannvesenet. Dette fører til at færre distriktskommuner har brannvesen. Resultatet av det er større avstander og lengere responstid. 

Helse: Høyre og Frp ønsker å legge ned så mange sykehus og legevakter som mulig for så å bygge nye lenger unna folk. Dette er feil vei å gå. Alle skal ha nærhet til helse og hjelp uansett hvor de bor i landet. Dette skaper trygghet og forutsigbarhet i hverdagen til folk, men med retninga til Høyre og Frp skapes mindre trygghet, mindre nærhet og mindre tillit. 

Skoler og barnehager: Regjeringa vil ha færre, og større enheter også innenfor skole og barnehager. På ti år er det lagt ned rundt 478 skoler, og rundt 250 barnehager. Færre og større enheter fører til lengere avstander, og lenger reisevei til skole og barnehager. Elever trenger en nærskole å gå til, og vi trenger flere grendeskoler i distrikta. 

Politikk handler om å lytte til folk. Politikere er folkevalgte, men regjeringa vil heller prioritere å overkjøre distrikta og lokalbefolkninga, og ønsker å legge ned viktige tjenester som er helt avgjørende for at folk kan bo i distrikta. Jeg er helt overbevist om at retninga regjeringa går er feil, og er sikker på at nærhet er svaret. 

Av: Trym Enaasen,
leder Kristiansund Senterungdom 

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte