Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Trym Enaasen, leder Kristiansund Senterungdom
Ytring
10 februar 2021 23:19
Del på Facebook
Trym Enaasen. Foto: Privat
Trym Enaasen. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valget 2021 blir det viktigste valget siden folkeavstemning mot EU-medlemskap. Regjeringa med Høyre og Frp i spissen har utført tidenes sentralisering. Dette må vi ha slutt på. Om regjeringa får regjeringsmakt i 4 år til, er det da over og ut med Distrikts-Norge?

Norge er et langstrakt land med mange kommuner. Store og små. Det vi er vitne til er sentralisering på høyt nivå. Skoler, barnehager, lensmannskontor, ambulanser og brann flyttes eller legges ned. Kan vi leve i et land der det er flere timer til nærmeste hjelp? Det handler ikke om penger, det handler om tryggheten til folk. Uansett hvor du bor i landet skal du ha nærhet til trygghet og hjelp dersom du trenger det. Man skal ha de samme mulighetene og forutsetningene i hele landet, uansett om du bor på Røros, i Oslo eller på Tingvoll.

Her er noen eksempler på sentralisering de siste 8 årene: 

Politi: Nærpolitireformen er et stort eksempel på regjeringas storstilte sentralisering. Med et mål om et synlig og tilgjengelig politi, har nærpolitireformen ført til en enorm sentralisering, reduksjon i antall politidistrikt, nedleggelser av lensmannskontor, ressursmangel og mangel på politi der de bør være.  

Brannvesen: Høyre og Frp mener vi trenger færre og større enheter innenfor brannvesenet. Dette fører til at færre distriktskommuner har brannvesen. Resultatet av det er større avstander og lengere responstid. 

annonse

Helse: Høyre og Frp ønsker å legge ned så mange sykehus og legevakter som mulig for så å bygge nye lenger unna folk. Dette er feil vei å gå. Alle skal ha nærhet til helse og hjelp uansett hvor de bor i landet. Dette skaper trygghet og forutsigbarhet i hverdagen til folk, men med retninga til Høyre og Frp skapes mindre trygghet, mindre nærhet og mindre tillit. 

Skoler og barnehager: Regjeringa vil ha færre, og større enheter også innenfor skole og barnehager. På ti år er det lagt ned rundt 478 skoler, og rundt 250 barnehager. Færre og større enheter fører til lengere avstander, og lenger reisevei til skole og barnehager. Elever trenger en nærskole å gå til, og vi trenger flere grendeskoler i distrikta. 

Politikk handler om å lytte til folk. Politikere er folkevalgte, men regjeringa vil heller prioritere å overkjøre distrikta og lokalbefolkninga, og ønsker å legge ned viktige tjenester som er helt avgjørende for at folk kan bo i distrikta. Jeg er helt overbevist om at retninga regjeringa går er feil, og er sikker på at nærhet er svaret. 

Av: Trym Enaasen,
leder Kristiansund Senterungdom 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte