Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Frank Sve, fylkesleder og gruppeleder i Møre og Romsdal FrP. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Høgre er like greinalause i Ålesund som på fylket, kuttar i helse og eldreomsorg og prioriterar bomring, bypakke og sykkelkoordinator istaden.

I fylket prioriterar Høgre, Sp og Ap å bruke 25 milliard kr på Møreaksen, der Sunnmøre og Nordmøre skal fint få betale storparten av gildet.

Tofeltsveg med midtdelar i Brusdalen er det Sunnmøre får, medan firefeltsveg over Romsdalsfjorden blir i hovudsak betalt av Sunnmøre og Nordmøre.

I Ålesund køyrer Sp og Ap med god hjelp av Høgre kommuna ut for stupet, og meir skakkøyrd og vanstyre av ei kommune skal ein leite lenge etter.

I fylket diltar Høgre etter fleirtalet og samarbeidar med Rødt, MDG og resten av raudingane, likeså i Ålesund og er såleis medansvarlig for greinaløysa og vanstyret av Ålesund.

Fem av alt, fem av alle funksjoner utan evne til å rasjonalisere innan administrasjonen etter samanslåinga av kommunane er fasiten i Ålesund.

Dette skal no gå ut over helse og dei eldre i Ålesund, samtidig som Høgre, Sp, Ap, KrF og Venstre har råda til å bruke fleire hundre mill kr på bypakke, sykkelkoordinator og sende 3,2 milliard kr i bompengar til sine innbyggjarar.

Greinaløyse?

Ja, og direkte løftebrudd av Høgre spesielt, som igjen beviser at dei berre er ein del av dei «ryst/raude» her i fylket, mest opptatt av Møreaksen og gjev blaffen i dei eldre og vanlige folk sine behov for viktige tjenester.

FrP krev bypakken skrota, Ålesund må bruke dei mange hundre mill kr til bompengepakke istaden på helse og dei eldre og lovpålagte tjenester i byen.

Administrasjon må rasjonaliserast, og her er nok å ta av i eit byråkratisk regime med 5 av alt etter samanslåinga av dei 5 kommunane.

Høgre, Sp og Ap bryr seg null om innbyggjarane i fylket, og påtvingar Sunnmøre og Nordmøre å betale mesteparten av Møreaksen, totalt mot folket si vilje.

I Ålesund gjer dei same grepa, lyttar ikkje til folket, påtvingar 3,2 milliard Kr i bompengering, kuttar i helse og eldreomsorg og prioriterar sykkelkoordinator og anna greinaløyse istaden.

Det er DITT valg den 13. september kven som skal representere folket her i fylket på Stortinget.

Stem FrP, vi lyttar til folket og er DIN ombods kvinne og mann på Stortinget.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte