Annonse
Annonse
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Erik Aukan fra Fremskrittspartiet skriver i et leserinnlegg – og for ordens skyld nevnte da han talte på rådhusplassen lørdag – at Fremskrittspartiet ønsker å bevare fødeavdeling og akutt ved Kristiansund sykehus.

Når ble egentlig Fremskrittspartiet for å bevare føde og akutt i Kristiansund?

Aukan påstår som sagt at Frp ønsker å beholde føde og akuttilbud i Kristiansund. Jeg viser til et forslag fra 2019 fra Senterpartiet og SV om å ikke legge ned fødeavdelinga i Kristiansund. Frp var med på å stemme ned dette forslaget. Så at Frp ønsker å bevare føden i Kristiansund er bare tull.

Han sier også at Frp ønsker å fjerne dagens foretaksmodell. I 2001 var det flertall på stortinget for å innføre den. Fremskrittspartiet var med på å innføre dagens foretaksmodell.

Fremskrittspartiet har alltid vært for å legge ned føden og akutten ved sykehuset i Kristiansund. Jeg skjønner ikke hvorfor Frp og Erik Aukan ikke forholder seg til egen politikk. Det er kun stemmesanking dette dreier seg om. Et desperat Fremskrittsparti som skjønner at her er det mulig å hente stemmer.

Senterpartiet vil i motsetning til Frp, beholde både føde og akutt i byen. Vi vil også skrote foretaksmodellen som Frp var med på å innføre. Vi har ikke tro på sentraliseringa av sykehus som Frp er med på å føre. Ved å legge ned føden og akutten i Kristiansund vil avstandene øke, flere liv vil gå tapt, og det vil bli flere fødsler i ambulanser.

Fremskrittspartiet er for å legge ned både føde og akutt i Kristiansund.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Erik Leren · 7 måneder siden
    I Stortinget stemte Frp, SV og Sp 14. mai i fjor, sammen for et forslag om å bevare fødeavdeling i Kristiansund, også etter at SNR står ferdig. Men det kan sikkert Aukan selv redegjøre for.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte