Annonse
Annonse
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Svar fra Erik Aukan på Trym Enaasens innlegg «– Når ble egentlig Fremskrittspartiet for å bevare føde og akutt i Kristiansund?» publisert 22. juni 2021.

Det er med en viss forundring jeg leser Trym Enaasen fra Kristiansund Senterungdom sin påstand om at FrP ikke støtter fortsatt føde og akutt også etter SNR var ferdig.

Kampen om sykehuset vårt har vært ført helt siden vedtaket ble gjort om SNR i Molde, og når det gjelder funksjonsfordelingen går det enda lengre tilbake.

Steinar Berge (FrP) var en av de mest markante forkjemperne for sykehuset, ingen har skrevet flere innlegg og vært så aktiv som han har vært i årene med sykehusstrid, lenge før Senterpartiet kom aktivt på banen.

Senterpartiet trenger ikke bekymre seg for for at FrP ikke vil ha et fullverdig akutt- og fødetilbud i Kristiansund. Senterpartiets hodepine bør helle være å løse hvordan de skal få gjennomslag for sin politikk med et Arbeiderparti som ikke engang i opposisjon ønsker å ha et føde- og akuttilbud på Nordmøre.
Arbeiderpartiet lar Nordmøre i stikken, og det er dette partiet Senterpartiet sier de ønsker å regjere sammen med.

Det er riktig at FrP var med på å vedta foretaksmodellen i 2001. Intensjonen bak denne var god, og hensikten var å få slutt på fylkenes interne krangling, og Møre og Romsdal er et særdeles godt eksempel på hvorfor fylkestinget ikke skal sitte å bestemme sykehusenes sitt tilbud. Jeg ser at SP ønsker å gjeninnføre denne modellen. Hvorfor Senterpartiet er så interessert i at Torgeir Dahl skal bestemme tilbudet i Kristiansund er egentlig ganske merkelig. Etter det ble klart at modellen ikke fungerte tilfredsstillende og i tillegg førte til et voksende byråkrati, ønsket FrP fra 2011 å endre foretaksmodellen.

Her gjentar Enaasen de samme lettvinte og selektive påstandene som Steinar Høgsve gjorde i sin appell lørdag. Å gjenta de samme påstandene over og over igjen gjør dem derimot ikke sanne.

FrP stemte til og med sammen med Senterpartiet om å bevare føden til SNR er ferdig. Det unnlater Enaasen å nevne.

FrP har etterlyst hva førstekandidatene i Møre og Romsdal mener. Hvorfor var de ikke engang til stede på Senterpartiets valgkampåpning i Kristiansund? Hva var det disse to mente var så mye viktigere??

FrP ønsker å bevare en fullverdig akutt og fødeavdeling i Kristiansund, det er godt forankret i partiet til vår leder og på Stortinget.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte