fbpx
Annonse
Annonse
«Tustna» i Seivika–Tømmervåg-sambandet på tur over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i Seivika–Tømmervåg-sambandet på tur over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Sve og Listhaug bør stille seg opp på fergekaiene og be om unnskyldning. Deretter må de gjerne kopiere mer av Arbeiderpartiets politikk.

Siste fergeinnlegg fra Frank Sve (Frp), mangler ikke sterke karakteristikker. Det som mangler er saklig argumentasjon.

Frp har nå hatt makta på Stortinget i åtte år, sammen med Høyre. I seks av dem har Frp hatt både samferdselsministeren og finansministeren. Gjennom hele den perioden har fergeprisene steget og steget, uten at Frp har løftet en finger. På de statlige sambandene har takstene økt og økt. Og det er bevilget for lite til fylkeskommunene, som også har blitt tvunget til å følge Frps nasjonale prisøkninger. Det eneste Frp har gjort, har vært å skylde på alle andre. Når vi har påpekt at Frps samferdselsminister har hatt direkte ansvar for prisøkninga på riksvegferger, har det ikke kommet noe svar.

Jeg og Møre og Romsdal Arbeiderparti har kjempet for statlige midler til halverte fergetakster lenge. Først sto vi alene. Deretter fikk vi med oss hele Arbeiderpartiet. Til slutt fikk vi banket det inn i Arbeiderpartiets program. En stor seier for alle som er avhengig av ferge. Men fra Frp og Sve møtte vi bare kritikk. Først da de forstod at Møre og Romsdal Ap hadde fått nasjonalt gjennomslag, snudde Sve og Frp. Da mente de plutselig det samme som oss, bare med løfter om noen flere milliarder til på toppen.

Det er bra at også Frp omsider er blitt med på å senke fergetakstene, men det kommer lovlig seint. Strengt tatt burde Sve og Listhaug stilt seg opp på fergekaiene rundt om i fylket og bedt de fergereisende om unnskyldning for at at Frp ikke har gjort noe med fergetakstene gjennom de åtte årene de har vært en del av flertallet som har styrt landet. Men sånn blir det når Frp prioriterer dem som har mest fra før, og sender det meste av pengene til sentrale strøk, framfor vanlige folk i Møre og Romsdal.

I år står velgerne overfor en verdivalg: Vil du ha mer sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp, eller vil du ha satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg med Arbeiderpartiet i HELE Møre og Romsdal? For oss i Arbeiderpartiet er svaret klart – nå er det vanlige folks tur!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 2 måneder siden
  Ja det stemmer, Frp fikk både Finans og Samferdselsminister i 2013 og hadde dem i 6 år, pengeoverføringene til fylket fikk en seriøs økning i den perioden.
  Men nå ser det ut til at Kjølmoen har glemt ar fergeprisene ikke var noe stort problem før AP og SP i fylket økte fergetakstene kraftig i slutten av 2019 og vi fikk fergeopprøret, hvor AP og SP totalt ignorerte mildt sakt forbanna innbyggerer, det eneste partiet som tok "opprørernes" side var Frp og tragedien toppet seg da fylket gikk med 313,5 millioner i overskudd uten at AP og SP ville bruke en krone på og redusere økningen de hadde gjort  fergetakstene til tross for utallige forslag fra Frp i fylkestinget om og redusere dem..
  Men ja, igjen har Kjølmoen rett, i September er det vanlige folks tur, da har velgerne mulighet til og ta ett oppgjør med AP og SP som doblet fergetakstene, som vil innføre høyere skatter og avgifter, som vil gjøre livet vanskeligere for folk flest, som har lagt ned skoler over en lav sko.. for ikke og glemme at forrige rødgrønne regjering som satte rekord i salg av Norge og sentralisering.
  Nei sørg heller for at vi får ett sterkt Frp, det er ett verdivalg AP og Kjølmoen har ikke engang selvrespekt nok til og stå rakrygget for de feilprioriteringene de tok i Fylket, men det er klart vil du ha tåkelegging og bli ført bak lyset, da stemmer du på AP, men hold på lommeboka for en ting er sikkert, kostbart for vanlige folk vil det bli hvis AP for makten
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 2 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte