Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Erik Rolfsen
Ytring
08 juli 2021 23:11
Del på Facebook
Christian Radich foran Bolgneset. Om noen år kan bakgrunnen være en 40 meter høy skjæring. Foto: Erik Rolfsen
Christian Radich foran Bolgneset. Om noen år kan bakgrunnen være en 40 meter høy skjæring. Foto: Erik Rolfsen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet har i flere reportasjer presentert informasjon de har gravd frem om Rolf Henning Blaasvær og hans rolle i den planlagte utbyggingen av Bolgneset, lokalisert sentralt i Kristiansund kommune. Takket være dyktige gravende journalister er det kommet frem ny informasjon, som er egnet til å skape ytterligere bekymring rundt gigantprosjektet.

Kort oppsummert har Dagbladet avdekket at Rolf-Henning Blaasvær, daglig leder i de kommunale selskapene Bolgneset Utvikling As og Bolgneset Eiendom AS, har:

  • Lagt utilbørlig press på en eldre hytteeier for at hun skulle selge sin eiendom til Bolgneset Eiendom AS
  • Rigget offentlig anbudskonkurranse for at Blaasværs forretningspartnere fra tidligere prosjekt, Roy Holth og Albert Hæhre, skulle få tilslaget
  • Inngått avtale med entreprenørene utenfor lovens frister
  • Nektet å gi innsyn i bonusavtale
  • Håndtert anbudsprosess som endte med at hans tidligere samarbeidspartnere ble tildelt store kontrakter

Videre avdekker Dagbladet at politikerne som inngikk overordnet avtale med Holth og Hæhre i november 2020 ikke kjenner til verdiene avtalen omfatter. Dagbladets undersøkelser viser at det kan være snakk om følgende verdier:

  • Uttak av stein verd 170 millioner kroner
  • Bonus til Blaasvær beregnes etter mengde stein tatt ut og kan komme opp i kr 18 500 000 hvis uttaket av stein blir som beskrevet av de kommunale aksjeselskapene

Reportasjene, som man finner på Dagbladet.no, er absolutt verd å lese. Spesielt anbefales video der Blaasvær fortvilt forsøker å stikke av fra Dagbladets journalist, men ikke finner noe gjemmested i bystyresalen i rådhuset. Til slutt må en forskremt Blaasvær få hjelp av ordfører Neergaard for å jage den spørrelystne journalisten på dør.

Blaasvær vil ikke snakke (dagbladet.no)

Dagbladet har så langt det er praktisk mulig dokumentert at prosjekt Bolgneset er planlagt og drevet frem av Rolf-Henning Blaasvær i den hensikt å tjene penger på å sprenge ut og selge stein. Med seg på laget har han sine forretningspartnere fra tidligere, Holth og Hæhre. Dette er flinke folk som vet å tjene penger for seg selv. De inngikk avtale om enerett til steinuttak frem til 2026 uten å ha gitt et tilbud!

Prosjektet kan altså gi Blaasvær og Holth og Hæhre store inntekter uavhengig av om det etableres nye arbeidsplasser i Kristiansund eller ikke.

«Vanlige» folk, og ikke minst profesjonelle aktører, vil endre oppfatning når nye fakta kommer for dagen og stiller saken i et annet lys enn tidligere. Min erfaring er dessverre at politikere ofte velger å overse ny informasjon og opprettholder sitt opprinnelige syn tross nytt faktagrunnlag. Muligens av frykt for å innrømme feil eller for å tape ansikt politisk?

Mitt håp er at de lokalpolitikerne som så langt har trodd på prosjekt Bolgneset nå revurderer sitt syn og tar grep for å unngå miljøødeleggelser og økonomiske tap for kommunen. Samarbeidet med Blaasvær og Holth og Hæhre må avvikles snarest, og lokalpolitikerne må ta igjen kontrollen over prosjektet.

Derfor spør jeg ordfører Neergaard, styreleder Tønnesen og rådmann Ingebrigtsen: Vil dere revurdere deres syn på Bolgneset-prosjektet etter det som nå er kommet frem?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse