Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi vil kjempe for at Kristiansund sykehus skal ha et godt fødetilbud også etter at SNR Hjelset står ferdig. Og vi har et enstemmig fylkesstyre i Møre og Romsdal Arbeiderparti i ryggen. 

Like etter at Sp-leder Vedum gikk ut og åpner for å samarbeide tettere med Høyre, kom fylkeslederen i Senterungdommen med sterke angrep på Arbeiderpartiet i saken om føden i Kristiansund. Det henger ikke på greip, for Høyre og Høie, som Sp nå flørter med, har allerede forsøkt å legge ned føden.

I Arbeiderpartiet ser vi ikke på Sp som en motstander. Tvert imot skal vi stå sammen for å bekjempe sentraliseringa og privatiseringa til Høyre og Frp. For oss er det nemlig der konfliktlinja går i norsk politikk, ikke i intern kjekling mellom rødgrønne alliansepartnere som bare hjelper høyresida.

Så til fødetilbudet i Kristiansund: Arbeiderpartiet har allerede fått stoppet Høyre-regjeringa sitt forsøk på å legge ned fødeavdelinga i byen. Og vi i Møre og Romsdal Arbeiderparti har ikke tenkt å gi oss med det. Vi skal fortsette kampen. Men da trenger vi å være sterke – da trenger vi å ha støtten fra velgerne i ryggen. 

Møre og Romsdal Arbeiderparti har et enstemmig vedtak om å ta vare på fødetilbud ved Kristiansund sykehus også etter at SNR Hjelset er bygget. Det vedtaket forplikter alle oss som står på liste for Møre og Romsdal Arbeiderparti til Stortinget. Og vi kommer til å kjempe for det.

Møre og Romsdal Arbeiderparti er også tydelige på at vi ønsker å erstatte helseforetaksmodellen med en mer direkte demokratisk styring av sykehusene våre.

Saka om halverte fergetakster viser hvilken kraft vi i Møre og Romsdal Arbeiderparti har, når vi står sammen. Hadde ikke vi satt saken på dagsorden, ville ingenting skjedd med fergetakstene. Denne krafta kommer fra velgerne som stemmer på Arbeiderpartiet. Nå kjemper vi for å få på plass økonomien til fortsatt fødetilbud i Kristiansund.

Arbeiderpartiet går til valg på mer penger til sykehusene i Norge. I våre statsbudsjett har vi satt av mange millioner mer til sykehus enn både Høyre og Frp. I en rødgrønn regjering vil vi være en pådriver for å sette av nok penger til et godt, desentralisert sykehustilbud med gode tjenester til folk - uansett hvor du bor. For vi i Arbeiderpartiet vil bruke de store pengene på å skape gode velferdstilbud for vanlige folk, framfor store skattegaver til de aller rikeste i samfunnet vårt.

Selvsagt må tilbudet være faglig forsvarlig. Det handler i stor grad om tilgang på fagfolk. Under Høyre og Frp er det blitt en stadig større mangel på både leger og spesialsykepleiere. Den politikken vil vi i Arbeiderpartiet snu. Vi går til valg på flere studieplasser for helsepersonell. I tillegg har Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal tatt et eget initiativ for å starte opp desentralisert legeutdanning, der kommende leger får ta store deler av praksisen sin ved sykehuset i Kristiansund. Slik jobber vi for å styrke sykehustilbudet både på Nordmøre - og i hele Møre og Romsdal. 

Vi skal ikke legge oss opp i valgkampen til Senterpartiet, men vi håper de fremover vil flørte litt mindre med Høyre, og heller står sammen med oss i Arbeiderpartiet om et tydelig rødgrønt alternativ. 

For oss er storingsvalget i høst et verdivalg. Vil du ha mer sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp? Eller vil du ha satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og et godt helsetilbud i hele fylket – med en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet? Den 13. september er det DU som bestemmer.

210223 Kandidater Møre og Romsdal 06870

Av: (Fra venstre) Åse Kristin Ask Bakke, Per Vidar Kjølmoen og Berit Tønnesen
– stortingskandidater for Møre og Romsdal Arbeiderparti.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 2 år siden
    AP er de som har innført helseforetaksmodellen og de er fortsatt for den. Et sykehus kom som ide under AP. At noen lokallag nå påstår at de er for sykehus i Ksu blir bare latterlig. AP sentralt bestemmer. Se på ACER saken. 112 AP ordførere et stort antall lokallag, fire AP fylkesordførere og en drøss andre AP folk var mot at AP skulle stemme Norge inn i ACER og signerte et opprop AP sentralt fikk overlevert. Støre og Barthen leet ikke på et øyelokk. Det ble ACER. En stemme på AP er en stemme ut sykehusvinduet.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Frode Hoseth 2 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKanskje heier man på selve EUROPAVEIEN på forskjellig måte, men det behøver ikke bety at man er imot fergefri forbindelse ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Frode HosethFergefri E39 Møreaksen handler om å erstatte fergene. Ikke bare over Romsdalsfjorden, men også til øyene Otrøya og Gossen. Men ...
Frode Hoseth 7 timer siden Skrot fergene
Fremfor å være en brobygger i det öppna landskap har Sundsbø gått under jorden med tunellsyn. Er det korrekt oppfattet?Fra ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenDu sidestiller kostnad for drift av ferger med drift av vei i dagen? Du må sammenligne drift av tunneler med ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenEn gjennomsnittlig elbil bruker 3,7 kWt på å krysse fjorden via Møreaksen (tall fra Sintef). Hvilken omvei er det du ...
Rolf Erik Pedersen 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTror ikke du vet hva bærekraft er.Fjordkryssingen er I NTP.Når Møreaksen ble valgt til å ligge i planen, var det ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse