Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Erik Larsen, vindkraftmotstander
Ytring
19 august 2022 09:56
Del på Facebook
EUs RePower–plan for fornybar energi er underveis som trojansk hest med vindkraft i buken skriver Erik Larsen i denne kronikken. Illustrasjonsfoto: KEMAL HAYIT / Pexels.
EUs RePower–plan for fornybar energi er underveis som trojansk hest med vindkraft i buken skriver Erik Larsen i denne kronikken. Illustrasjonsfoto: KEMAL HAYIT / Pexels.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 EUs fornybardirektiv legger tilrette for hurtigbehandling av kontroversielle konsesjoner for vindkraft spesielt, men og for andre energiformer generelt. EU-Repower en unødvendig og høyst betenkelig plan.

En katastrofal energipolitikk kan om mulig bli enda værre. Går EU sin REPowerEU til EØS gjennom med innføring i Norge så er det takk og farvel til råderetten over alle energiressurser Norge har å by på.

Trojansk hest med vindkraft i buken

Blücher siger inn Oslofjorden i mørket, historien videre kjenner vi. En annen tid ble den Trojanske hesten gitt som gave, trillet inn bak murene med buken full av krigere.

Du husker hva som skjedde? Disse to historiene har likhetstrekk vi må merke oss. EUs RePower plan for fornybar energi er underveis som Trojansk hest med vindkraft i buken.  

Leden langs leia er klargjort for Blücher 2, stille overtakelse.

Hva i alle dager, tenker du nå? 

Men følg meg videre. Her er noen fakta som er viktige å forstå om du skal skjønne at nå er det alvor og at landet er under angrep.

«EU-kommisjonen svarer med en storoffensiv for å øke produksjonen» skriver Robert Klippe kommunikasjonsansvarlig i lobbyorganisasjonen for vindkraft, Norwea.

EUs Repower er til vurdering i EU, ennå ikke vedtatt. Dette vil om det vedtas bli EØS aktuelt. Høring ble utlagt midt i fellesferien, hastebehandling med svarfrist 8. august. Frist ble utsatt til 22. august etter press fra flere hold. 

Olje- og energiministeren uttalte i Klassekampen 19.juli at på grunn av energiprisene og EU sitt mål om å bli uavhengig energi fra Russland så haster det med utbygging av mer fornybar energi. Videre sier han om Norge skal ha en reell mulighet for påvirkning av EU sin politikk må vi være med å påvirke tidlig.

Under radaren

Likevel ble dokumentet lagt i en skuff 19. juni og frem 3 uker og ikke engang oversatt til norsk.

Vi som er glad i naturen skulle ikke engang få vite om dette, ei heller gis mulighet til å si fra hva vi mente. Folk er jo på ferie i den tiden. Dette skulle gå under radaren. Selv på lyse sommernetter er det vanskelig å se synkende skip som ikke varsles om.

Motvind Norge klagde på den manglende oversettelsen til norsk. Et medlem der tok ansvar for oss alle og oversette selv det viktige dokumentet EU RePower-plan.
Det er sprengstoff i den teksten, om ikke vi skal kalle det lik i lasten.

Les forslaget. Det gjelder EU-land. Norge er visst blitt et EU-land i følge noen fjols på tinget. Hvem skulle trodd vi skulle bli en kolonistat og råvarelager underlagt EU?

Fortvil ikke på at energibehovet er umettelig fra EU. Og lille Norge har noe av den siste urørte natur i Europa. Hvem har gitt tillatelse til å gi den bort?

Dette er ikke vanlig forvaltningspraksis

Denne høringen er ikke vanlig forvaltningspraksis i Norge, merk deg det. Instruksen for forvaltningsprinsipper er endret i det stille, også som en trojansk hest. Denne høringen varsler her et angrep som ringvirkningene vil kunne drønne lenge til forskrekkelse inn i høstmørket. 

Et lite tilbakeblikk

1.april 2019 kom rammeplan for vindkraft i Norge. Det hadde allerede da blitt bygget ut langs norskekysten i det stille. Kun«sjarmørannleggene» kom på tv som utstillingsvinduer, flankert med hyggelige reklamer av lekende barn og familier på tur i vindkraftanlegg. Selv kongen sto for klipping av snor, industri ble framstilt som parker. Sort ble grønt. Ødeleggelse av urørt natur ble bærekraft.

Så kom rammeplanen, den norske naturen skulle teppebombes. 

Ansiktsløse byråkrater hadde fra sine mørke kontorer tegnet inn områder som var egnet for vindkraft. De hadde aldri selv stått på nevnte fjelltopper. Over 5000 høringssvar til protest og Ernas plan gikk i dass.

RePowerEU er et nytt fremstøt for vindkraftutbygging

REpowerEU er EU sin nye rammeplan for vindkraft, et nytt fremstøt.

Det vitner om desperasjon. Gullkalven som lovet fra kroker i Norge lot seg ikke villig slakte, men den som ikke vil skal.

Hvordan ellers skal vi tolke dette fremstøten fra EU? Utbygging skal skje, områder skal utplukkes og bygges med hastevedtak fra overordnet nivå. 

EØS med forrang over norske lover

EØS regelverket tilsier at der norske lover og EØS regelverk er i konflikt så har EØS forrang, §2.

Oversettelsen til norsk av forslaget må gjennomgåes nøye av den enkelte, det oppfordres til det på det sterkeste. Ord som «raskere og kortere prosedyrer» skremmer. Enda verre blir det når man i helhet leser om stilltiende samtykke på manglende svar.

Sitat punkt 13 under «Forbedring av intern koordinering», der står det følgende: «Medlemslandene bør innføre regler som innebærer at manglende svar fra vedkommende myndighet innen de fastsatte fristene resulterer i aksept av en gitt forespørsel på det relevante stadiet av tillatelsesprosedyre for prosjekter for fornybar energi - en såkalt «administrativ stilltiende aksept», med mindre myndighetenes svar er påkrevd av EU- eller nasjonal lovgivning».

Dette betyr i praksis at om man ikke klager blir det brukt som argument for stilletiende aksept på EUs planer. En trojansk hest dette også.

Motvind Norge skriver:

«Når myndighetene har pekt ut områder som spesielt velegnet for produksjon av fornybar energi, kan konsesjoner gis av myndighetene uten at prosjektene blir konsekvensutredet». 

Det vil si at kommuner sin lokale medbestemmelse og plan- og bygningslov vil bli tilsidesatt.

Reis dere fra godstolen,  folkens

Den trojanske hest må settes fyr på med høringssvar som lukter av «Visst Fanden skal der skytes med skarpt !». Han som uttalte det siste når Blücher kom i syne sa også «Enten blir jeg en krigshelt eller så blir jeg stilt for krigsrett».

Sammenligning med krig er det mange som reagerer på, med rette. Det må reageres for det er et angrep vi ennå ikke ser den fulle rekkevidde av, dette blir ikke bra.

  • Hvorfor i fanden skal den norske natur og fjelltinder stå for fall i Norge for en totalt egosentrisk og feilslått energipolitikk i Europa og da spesielt Tyskland?
  • Hvorfor skal vi være husmenn under EU med frarøving av de ressurser som fremtidige generasjoner også skulle trygges med til forvaltning?

Sviket mot natur, miljø og det norske folk

EU blir ikke mettet om hele Norge blir omgjort med grønt klimaskifte som egentlig er miljøsvinaktig sort. Forurensing av hydraulikkolje er det allerede flere tilfeller av, gammelskog er høgd ned, støy, økosorg og ja høye energipriser. Må de prisene bare svi sånn inni granskogen at om det er der det brenner hull før det reageres, ja så la det stå til, verre blir det, til nordmannen sier nei og står støtt som grunnfjellet.

Fjolsene på tinget, stem de ut. La de reise tomhendte til EU med null støtte for sviket mot natur, miljø og det norske folk.

Politikere som går inn for dette direktivet tjener ikke det norske folk men er med på å tømme kraften ut av den norske folkesjelen gjennom ødeleggelser av naturen som er vår identitet.

Protester mot høringsforslaget

Alle som kan skrive og som er glad i naturen må sende inn sitt nei til høringsforslaget.

  • Vi kan ikke la folkefientlige politikere svike sitt eget folk. 
  • Vi vil ikke spille på deres sjakkbrett lengre.
  • Vi må ta makten tilbake.

Et oppgjør må komme før norsk natur legges død av EU-globalistene tilrettelagt av de som førte hesten inn i stortingssalen. 

Som oberst Eriksen på Oscarsborg sa; «Visst Fanden skal der skytes med skarpt ! Blücher ble senket. Dette forslaget må aldri gå igjennom.

Går det gjennom er det game over for norsk natur både i den blå åkeren på havet men også på land. Ranet av folket og naturen vår blir da komplett.

Stans den listige «invasjonen» av Norge

EU prøver seg med RePower–direktivet, hvilket mange opplever som en listig invasjon av Norge. 

Så her må alle våkne naturfolk på banen og sende inn høring og melde seg ut av de partier som er illojale nok mot eget folk til å stemme for. 

Dersom dette gjennomføres blir Norge alvorlig lemmelestet for alltid. Det må ikke skje!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse