Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Et teppe av kulde har senket seg over vårt kontinent, med en uro vi ikke har sett på generasjoner. Denne vinteren kommer til å sette vår solidaritet på prøve.

For Arbeiderpartiet er solidaritet selve fundamentet for politikken vår. Uten solidaritet med hverandre, er vi ingenting.

Det er dette sosialdemokratiet handler om. Vi stiller opp for hverandre. Hvor du kommer fra eller hvor mye du har i lommeboka, skal ikke ha betydning for hvilken hjelp du får. Når du rammes som tøffest, skal du vite at du har et sikkerhetsnett og en velferdsstat som fanger deg opp.

Nå er det mange som føler at det kniper seg til. Strøm har blitt dyrere. Mat har blitt dyrere, drivstoff har blitt dyrere og renten øker. Arbeidsplasser i Norge kan også stå i fare, som følge av sviktende etterspørsel og nedleggelse av industri i Europa.

Derfor er det så viktig at vi viser solidaritet med dem som har det vanskelig og som ikke får endene til å møtes. Vi skal vi vise hvem vi er, hva vi står for.

Vi har allerede fått på plass en av verdens beste strømstøtteordninger for husholdningene. Vi har lagt frem ordninger for næringslivet, idrettslag og frivillige organisasjoner, landbruk, studenter og kirken. I tillegg har vi halvert elavgiften, og bruker opptil 10 milliarder kroner på å forhindre en betydelig økning av nettleien til strømkunder i Sør-Norge.

Men det er ikke bare strømtiltak som betyr noe. Med økte priser er det viktigere enn noensinne at vi bygger ut grunnmuren i velferdsstaten. Derfor har vi økt flere sosiale ordninger, inkludert bostøtten og sosialstøtten. Fra 1. august ble barnehagen billigere og 12 timer SFO ble gratis for alle elever på 1. trinn. Og det skal ikke være noen tvil, vi lytter til alle forslag som kan gjøre situasjonen enklere for folk i Norge, og vurderer hele tiden nye tiltak.

annonse

Med krig i Europa og mange mennesker på flukt, er det viktig at vi stiller opp også for de utenfor våre landegrenser. Vi har åpnet dørene for mennesker på flukt fra Ukraina, vi har satt av milliarder til innkjøp av gass slik at Ukraina har energi til vinteren, vi bidrar til å sikre drift av deres sykehus og skoler, og vi ruster opp forsvar og beredskap i en urolig tid.

Politikk handler om å prioritere. Arbeiderpartiet ønsker å styrke fellesskapsløsningene fremfor å bruke penger på dyre og ideologiske privatiseringsreformer.

Men det holder ikke bare å hjelpe folk økonomisk her og nå. Vi trenger også trygg økonomisk styring. Dersom vi ukritisk bruker mer oljepenger, kommer prisene til å stige enda mer, og renta kommer til å bli høyere. Det vil ramme folks økonomi hardt. Nå er det viktig å omfordele og omprioritere, og la hensynet til vanlige folks økonomi telle mest.

Sosialdemokratisk politikk er viktig til vanlig, men i krisetider er det enda viktigere. Den norske modellen er bygd på fellesskap, og at vi stiller opp for hverandre i krisetider.

Det neste året vil kreve mye av oss alle, men vi skal komme oss gjennom det sammen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Rune Kristiansen 2 dager siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte