Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et teppe av kulde har senket seg over vårt kontinent, med en uro vi ikke har sett på generasjoner. Denne vinteren kommer til å sette vår solidaritet på prøve.

For Arbeiderpartiet er solidaritet selve fundamentet for politikken vår. Uten solidaritet med hverandre, er vi ingenting.

Annonse
Annonse

Det er dette sosialdemokratiet handler om. Vi stiller opp for hverandre. Hvor du kommer fra eller hvor mye du har i lommeboka, skal ikke ha betydning for hvilken hjelp du får. Når du rammes som tøffest, skal du vite at du har et sikkerhetsnett og en velferdsstat som fanger deg opp.

Nå er det mange som føler at det kniper seg til. Strøm har blitt dyrere. Mat har blitt dyrere, drivstoff har blitt dyrere og renten øker. Arbeidsplasser i Norge kan også stå i fare, som følge av sviktende etterspørsel og nedleggelse av industri i Europa.

Derfor er det så viktig at vi viser solidaritet med dem som har det vanskelig og som ikke får endene til å møtes. Vi skal vi vise hvem vi er, hva vi står for.

Vi har allerede fått på plass en av verdens beste strømstøtteordninger for husholdningene. Vi har lagt frem ordninger for næringslivet, idrettslag og frivillige organisasjoner, landbruk, studenter og kirken. I tillegg har vi halvert elavgiften, og bruker opptil 10 milliarder kroner på å forhindre en betydelig økning av nettleien til strømkunder i Sør-Norge.

Annonse
Annonse

Men det er ikke bare strømtiltak som betyr noe. Med økte priser er det viktigere enn noensinne at vi bygger ut grunnmuren i velferdsstaten. Derfor har vi økt flere sosiale ordninger, inkludert bostøtten og sosialstøtten. Fra 1. august ble barnehagen billigere og 12 timer SFO ble gratis for alle elever på 1. trinn. Og det skal ikke være noen tvil, vi lytter til alle forslag som kan gjøre situasjonen enklere for folk i Norge, og vurderer hele tiden nye tiltak.

Med krig i Europa og mange mennesker på flukt, er det viktig at vi stiller opp også for de utenfor våre landegrenser. Vi har åpnet dørene for mennesker på flukt fra Ukraina, vi har satt av milliarder til innkjøp av gass slik at Ukraina har energi til vinteren, vi bidrar til å sikre drift av deres sykehus og skoler, og vi ruster opp forsvar og beredskap i en urolig tid.

Politikk handler om å prioritere. Arbeiderpartiet ønsker å styrke fellesskapsløsningene fremfor å bruke penger på dyre og ideologiske privatiseringsreformer.

Men det holder ikke bare å hjelpe folk økonomisk her og nå. Vi trenger også trygg økonomisk styring. Dersom vi ukritisk bruker mer oljepenger, kommer prisene til å stige enda mer, og renta kommer til å bli høyere. Det vil ramme folks økonomi hardt. Nå er det viktig å omfordele og omprioritere, og la hensynet til vanlige folks økonomi telle mest.

Sosialdemokratisk politikk er viktig til vanlig, men i krisetider er det enda viktigere. Den norske modellen er bygd på fellesskap, og at vi stiller opp for hverandre i krisetider.

Det neste året vil kreve mye av oss alle, men vi skal komme oss gjennom det sammen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse