Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi kan ikke la velferdssamfunnet vårt leve på brannslukking. Vi i INP er av den mening at næringslivet i Norge trenger stabilitet og forutsigbarhet. Det samme gjelder i høyeste grad privatøkonomien. De aller fleste av oss liker å ha kontroll på egen økonomi.

NRK hadde for få dager siden en sterk debatt om fattigdom i Norge, der regjeringen glimret med sitt fravær; skal de forsøke å be om godt vær med å bevilge 20 millioner i brannslukking?

  • 5 mill. til Matsentralene
  • 4 mill. til Den norske kirke
  • 2 mill. til Frelsesarmeen
  • 2 mill. til Blåkors
  • 2 mill. til Røde Kors
  • 2 mill. til Kirkens bymisjon
  • 1,75 mill. til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL)
  • 0,75 mill. til Muslimsk Dialognettverk
  • 0,5 mill. til Norges Kristne Råd

Vi må kunne forvente forutsigbarhet, og stabilitet i skatter og avgifter. Vi må kunne forvente at vi har en kraftforsyning som gjør at befolkningen har råd til å ha varme hus, som gjør at produsenter kan levere varer og tjenester til en pris som gjør at befolkningen evner å nytte seg av tilbudet.

Nå er det prisverdig at Regjeringen, etter fullstendig å ha feilvurdert situasjonen, evner å komme med noen midler som tar toppen av isfjellet. Med 500.000 mennesker under fattigdomsgrensa vil disse 20 millionene utgjøre 40 kr pr. hode, godt med et ekstra tilskudd til julefeiringen.

Det store spørsmålet er selvfølgelig hvorfor de ikke tør å ta tak i problemet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vi i INP liker å bruke begrepet konsekvenspolitikk. Hvordan kan man unngå å se galskapen i at man har en brannslukking av strømprisen som øker utgiftene, hvordan løser man dette? Jo, man øker skatter og avgifter med 44 milliarder i det foreslåtte statsbudsjett. Som om ikke det er nok, sitter man i forhandlinger med andre parti som stiller med enda større økninger i skatter og avgifter. Hvordan kunne man løst dette? Disse 169 som holder setene varme i Stortingssalen skulle hatt mot til å endre Energiloven. Det er den eneste måten å få politisk kontroll på strømprisen på. Da hadde vi mest sannsynlig sluppet den vanvittige prisøkningen vi har hatt. Skulle man være i tvil, så er det veldig tydelig at EØS og tilknytningen til EU er vesentlig viktigere for det sittende Storting.

Jeg har full forståelse for at vi har vært gjennom en vanskelig tid. Men dessverre har vi i den situasjonen hatt et Storting som står til STRYK. Nå er det alltid lett å være påståelig, men INP hadde turt å sette det norske folk først.

Vi trenger å skifte ut de som har okkupert de 169 setene i stortingssalen, med folk som vil det beste for Norge, Norges befolkning og norsk næringsliv.

Industri- og Næringspartiet er et moderat sentrumsparti, det viktige for oss er å sette den norske befolkningen og næringslivet først.

Vi kan ikke sitte stille og se fattigdommen i Norge øke, vi kan ikke ha et samfunn der staten må inn med brannslukking. Det må gjøres noe med årsakene til problemet. Det gjør vi ikke med brannslukking.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse