Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mange foreldre er bekymret for at de ikke har råd til å gi barna sine en god ferie i sommer. Nå må kommunen rekke ut en hjelpende hånd til familiene som gruer seg til sommerferien.

«Har jeg råd til denne sommerferien?», «Hvordan skal vi klare dette?». Slike tanker er det nok mange barneforeldre som ikke får fri fra i sommer. Økte renter, svak kronekurs, og skyhøye priser på dagligvarer, fornøyelsesparker og reiser, skaper bekymring og kaster skygger over ferieutsiktene til mange familier over hele landet. For noen forblir dessverre feriedrømmen om å reise til Syden eller til en hytte nettopp bare en urealistisk drøm.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I en spørreundersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av Redd Barna, svarer 18 prosent av foreldre med hjemmeboende barn at de er bekymret for at de ikke kan gi barna en god sommerferie i år på grunn av dårligere økonomi. De som kanskje gruer seg mest, er også de som har minst fra før.

For mange barn fra familier med lav inntekt er sommerferien en vanskelig tid. Barna forteller oss at de synes det er flaut og trist at familien må bli værende hjemme på grunn av dårlig råd, mens andre reiser av gårde på familieferie. Slik skal det ikke være.

Annonse
Annonse

Kommunene må stille opp

Kommunepolitikerne har et særlig ansvar, men også en mulighet til å hjelpe barnefamiliene som gruer seg til sommerferien, og som ikke har muligheten til å reise til Kreta eller Legoland. Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Gode sommerminner må ikke skapes på feriedestinasjoner langt unna. De kan også skapes i nabolaget eller nærmiljøet.

Ved å lage en helhetlig plan for inkludering, kan kommunen sikre at alle barn får en sommerferie full av mestring, nye vennskap og gode opplevelser. Rundt omkring i landet er det utallige frivillige organisasjoner som planlegger aktiviteter for barn i sommer. Ofte er det flere som søker, enn det er plass til på disse tilbudene. Ved at kommunen bidrar med midler, kompetanse eller kommunikasjon ut til foreldrene, skole, fritidsklubber og andre som møter barna og deres familier, kan tilbudene utvides og langt flere få med seg de gode opplevelsene.

Vår klare oppfordring er derfor at alle kommuner nå må legge til rette og vise fram de gode tilbudene for barna som gruer seg til sommerferien.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Geir M Punnerud 17 timer siden Møreaksen sjanselaus i NTP
Om dette blir realisert, at Ma aldri blir bygd, er musikk for mine ører.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse