Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

De fleste politiske partier i Kristiansund har nå lagt frem sine tanker og planer rundt omsorgstjenestene. Helse og omsorg er trolig det viktigste for de fleste av oss, og skaper naturlig nok, og heldigvis, et stort engasjement.

Vi har mange gode tjenester, flinke fagfolk og en velferd de fleste kan misunne oss, men det er vel ingen tvil om at det også innen dette området finnes et stort forbedringspotensial. Derfor er det både betenkelig og bekymringsfullt, at flere partier mener det aller viktigste er at disse tjenestene forblir i et monopol innen det offentlige. Enkelte partier går faktisk så langt som å si at de ønsker å motarbeide bidrag fra private aktører. At folk ikke får den hjelpen de trenger ser altså ut til å være mindre viktig.

Annonse
Annonse

Her er det altså den prinsipielle overbevisning om at alt er bedre i offentlig regi som er ufravikelig og som setter betydelige begrensninger, og hindrer derfor forbedring og utvikling. Har man et slikt tankesett, og ikke lar alle gode krefter slippe til, så sitter man faktisk ikke på løsningen! Dette viser bare hvordan vi klarer å kjøre oss fast i den samme myra hver gang, uten å komme videre. Hvor lenge skal man holde på med dette? Hvorfor ikke tenke litt nytt og annerledes og la alle som har mulighet til det, få lov til å bidra til å øke velferden blant folk?

Albert Einstein sa det så treffende; «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat»

De fleste av oss nyter godt av og er glade for flere tilbydere og sunn konkurranse rundt varer og tjenester vi benytter oss av i hverdagen. Vi ønsker valgfriheten og muligheten til å bestemme selv.

Det er hevet over enhver tvil, at varer og tjenester blir best når flere tilbydere konkurrerer i et åpent, regulert marked. På denne måten gjør man hverandre gode ved å hele tiden måtte strekke seg litt lenger for å yte den beste tjenesten, kundeservicen og innovative løsningen. En slik konkurranse vil også kunne gi reduserte kostnader, og samtidig legge bedre til rette for utdanning og rekruttering da skoler, fagmiljøer og institusjoner gis større muligheter til samhandling.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Tenke seg til hvordan priser, kvalitet og utvalg på f. eks matvarer, mobilabonnement eller sydenturer hadde vært om det var underlagt monopol og i regi av det offentlige?

Hva om du fikk tildelt tannlege, fastlege, gynekolog, hudpleier eller frisør uten at du selv hadde noe du skulle ha sagt?

Men for eldre og pleietrengende så er altså dette greit? De skal ikke få ha et ord med i laget rundt hvem som skal bistå med vask og stell eller hvem som skal slippes inn i deres eget hjem?

For oss i Fremskrittspartiet er det tjenestene som er viktigst og at de som trenger det får den hjelpen de trenger og har krav på. Derfor ønsker vi bl.a. en statlig finansiering av eldreomsorgen og flere private aktører inn. Dette sikrer best mulig tjenester uansett hvor man bor og uavhengig av kommuneøkonomien.

Den samme grunntanken gjelder også for andre helse og omsorgstjenester. Vi må la alle gode krefter slippe og la folk få friheten til å velge selv.

Godt valg!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse