Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Sist uke var jeg på en av mine daglige runder med hunden. Denne runden går ofte forbi Idrett, enten på «nedre kortside» eller ei av langsidene. Det er egentlig litt opp til Mira, altså hunden, hvilken rute vi velger, men hun vil gjerne forbi Idrett.

Kanskje det er fordi det ikke er så sterilt der, eller kanskje det er fordi det er så mange andre av hennes artsfrender som også velger å gå den samme ruta når de er ute for å vise fram de som sørger for at matfatet er fullt og at etterlatenskapene blir forskriftsmessig deponert der de skal.

Annonse
Annonse

Uansett, tilbake til idrett, og budskapet Mira ønsker å sende med dette. Fordi når vi passerte idrett akkurat denne ettermiddagen, så var det veldig mange barn der som spilte fotball og hadde det etter alt vi greide å oppfatte det som, veldig gøy. Sammen.

Det var barn av ulike aldre og ulike nasjonaliteter, og praten gikk lekende lett mellom dem samtidig som de forsøkte å få en fotball til å gå i den retningen de ønsket. Mira var ikke veldig opptatt av fotballen, men syntes det var stor stas med en liten gresstust der det tydeligvis var lagt igjen en beskjed som måtte besvares. Dyrenes Facebook der da kanskje?

Annonse
Annonse

Men jo, tilbake til de fotballsparkende barna. De hadde en voksen med seg, og han hadde litt bedre kontroll på retningen av ballen enn barna, det må sies. Uten at jeg, eller Mira, er eksperter på retningsstyring av ball, så kunne det se ut som om den voksne som var der sammen med alle barna hadde noe å bidra med i den retningen. Kanskje ikke så rart egentlig når det ble ropt fra de fleste av barna «hit da Coly», «kom igjen Coly». Deri ligger nok forklaringen på retningsstyringen vil jeg tro. Han har da noen år på baken, eller rettere sagt på banen, denne mannen.

Nå tilbragte han altså tid sammen med mange barn, på en idrettsbane, midt i byen. Er ikke det helt fantastisk? Mira synes i alle fall det. I den grad en hund kan synes fotball og barnelek er fantastisk. Jeg synes det er et veldig godt vitnesbyrd på hvor viktig det er å ha nettopp en slik arena, og nettopp denne arenaen, Idrett, midt i byen. Lett tilgjengelig og åpent for alle. Gjennom lek bygges framtidens idrettsprestasjoner, og her, i Kristiansund sentrum, har virkelig prestasjoner blitt født.

Mira legger seg ikke stort bort i det politiske virket til matfatet, men matfatet, altså jeg, Sigve Torland, legger meg nok litt mer bort i det. Jeg greier ikke, selv med min beste godvilje, å se noen som helst annen årsak til at det nå er fremmet forslag om omregulering enn at det er starten på slutten for Idrett som lekegrind, myldreplass og utviklingsarena til fordel for fortetting og såkalt byutvikling.

Det er mange årsaker til at jeg mener dette, men Mira mener at de bør jeg få presentere i riktig fora, altså bystyret, når den tid kommer. Men hun (d) mener at jeg skal være tydelig på budskapet: Idrett må bestå!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Svein Helseth · 3 måneder siden
    Godt skrevet, morsom vinkling. Nå er det om å gjøre at omregulering av kommuneplanen (arealplanen) ikke endrer arealet på sørsiden av Idrett til fremtidig næringsbebyggelse (kontor) ved fjerde gangs behandling av arealplanen i Hovedutvalg plan og bygning 28.08.2023. Dersom Hovedutvalg plan og bygning går for omregulering så må Bystyret stoppe denne "vandalismen" ved behandling i Bystyret 07.09.2023.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse