Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I en tid der ungdom står overfor en rekke utfordringer og påvirkninger, er det på høy tid at vi i Kristiansund tar et stort skritt i retning av å etablere et uteteam.

Denne innsatsen vil ikke bare bidra til å bygge bro mellom samfunnet og ungdommen, men også gi muligheter for forebyggende arbeid som kan ha en varig positiv innvirkning på deres liv. Her er noen grunner til hvorfor et Rødt Kristiansund mener uteteam er avgjørende og hvorfor det er på tide å få dette på plass:

Annonse
Annonse

Forebyggende arbeid for ungdommens skyld:

Ungdomsårene er en kritisk periode for individuell utvikling, og påvirkninger fra venner, medier og samfunnet kan være overveldende. Med et uteteam på plass kan vi ta initiativet til å være tilstede der ungdom faktisk er – i skolegårder, fritidsområder og andre sosiale steder. Dette gir oss muligheten til å bygge tillit og gi råd og veiledning på en mer uformell måte, noe som kan hjelpe ungdommer med å ta bedre valg og unngå farlige stier.

Tidlig intervensjon og problemløsning:

Et uteteam er unikt posisjonert til å oppdage tegn på utfordringer i tidlige stadier. Dette gjør det mulig å gripe inn før situasjonene eskalerer. Gjennom samtaler og støttende tiltak kan uteteamet hjelpe ungdom som sliter med alt fra skoleproblemer til psykiske helseutfordringer. Tidlig intervensjon kan ha en betydelig innvirkning på utfallet for disse ungdommene.

Annonse
Annonse

Erfaring og tilgjengelighet:

Å ha erfarne ansatte i uteteamet er avgjørende. Personer med bakgrunn og erfaring fra lignende arbeid vil være bedre rustet til å forstå de utfordringene som ungdom kan stå overfor. Dette gjør dem bedre i stand til å etablere meningsfulle forbindelser og tilby adekvat hjelp. I tillegg kan et team som er tilgjengelig utenfor vanlige kontortider, møte ungdom på deres premisser og i deres trygge miljø.

Forebygging fremfor reparasjon:

Et uteteam handler ikke bare om å håndtere problemer som allerede har oppstått, det handler om å forhindre at problemene i det hele tatt oppstår. Ved å være tilstede og støtte ungdom i deres daglige liv, kan uteteamet veilede dem mot sunne valg og aktiviteter. Dette kan føre til en reduksjon i negative utfordringer som rusmisbruk, kriminalitet og skolefrafall.

Samfunnsinvolvering og støtte:

Etableringen av et uteteam signaliserer samfunnets engasjement for å støtte ungdommens vekst og trivsel. Dette sender en kraftig melding til både ungdommen og deres familier om at de ikke står alene i møte med utfordringene. Samfunnets støtte kan bidra til å styrke selvfølelsen til ungdommene og gi dem troen på at de kan overvinne hindringer.

I Kristiansund har vi en mulighet til å ta et stort skritt mot å gi ungdommene våre den støtten de trenger for å blomstre. Et uteteam er ikke bare en god idé, det er en nødvendighet. Gjennom forebyggende arbeid, tidlig intervensjon og erfarne ansatte kan vi forme en positiv fremtid for våre unge borgere. Det er på tide å få dette på plass og vise at vi virkelig bryr oss om vår ungdoms trivsel og suksess.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse