Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I skrivende stund, er det kun en uke og noen timer til valglokalene stenger på valgdagen. Og spente lokalpolitikere samles til sine respektive valgvaker.

Ved årets kommunevalg i Kristiansund, er det 323 kandidater som har sagt seg villig til å stå på liste for et av de 11 partiene som stiller til valg.

Annonse
Annonse

323 mennesker i alle aldre, med svært forskjellige yrkesbakgrunner og livserfaringer. Og i de fleste partier med en god kjønnsbalanse.

Jeg vil fremsnakke disse. Det å være politisk engasjert er et viktig samfunnsoppdrag. Og handler om mye mer enn at sentrale politikere krangler i TV-sendte debatter.

Det handler heller ikke om en håndfull kandidater som sender daglige innlegg til lokale medier, med til dels svært varierende grad av faktabaserte påstander.

Det handler om de som er medlemmer i et politisk parti, og jobber i kulissene gjennom diskusjoner på møter, utforming av program og kandidatlister.

De som står med vaffelpressa og pølseklypa på stand i all slags vær. De som trasker rundt og leverer valgmateriell i postkassene.

De viktigste brikkene i lokalvalget er en nabo, en kollega eller et familiemedlem. Personen du snakker politikk med i garderoben på håndballtreningen, på øvelse med Heimevernet, eller over lunsjbordet på jobben.

Det er blant disse man finner hobbypolitikerne som de neste 4 årene skal bruke av sin dyrebare fritid på å lese saksdokumenter, diskutere politikk og forberede saker og møter, i både bystyre, formannskap og en rekke hovedutvalg. Tid man ofrer for innbyggerne og samfunnet. For det er hverken godt betalt, eller bare gøy. Men det er nødvendig.

Det er disse som utgjør grunnmuren i lokaldemokratiet. Og det er disse du kan, og bør, stemme på.
For de fleste partier har 2 eller 3 kumulerte. Det vil si at plassene under er det ditt kryss på stemmesedlene som bestemmer rekkefølgen på.

Slik kan du stemme inn de kandidatene de mener forvalter befolkningens interesser best mulig.

Annonse
Annonse

Ikke bare kan du sette kryss ved de ønskede kandidater i det partiet du stemmer på, men du kan også gi «slengere» ved å skrive på kandidater fra andre partier, du mener fortjener komme oppover på listen i de respektive partier. Dette er vitig å benytte seg av.

Dette er det viktigste ved et kommunevalg. At hver eneste stemme, kryss og «slenger» teller.

Noen stemmer med bakgrunn av enkeltsaker. Andre stemmer på partiet med den beste politikken for å ta kommunen videre inn i fremtiden. Det viktigste er å stemme.

Og i årets valg teller det nok mer enn noen gang, med tanke på trendene sier at styrkeforholdet mellom venstresiden og høyresiden jevnes ut. Da kan det fort være at et sentrumsparti blir avgjørende for hvem som danner posisjon for perioden frem mot september 2027. Det er dette som gjør årets valg mer spennende enn på lenge. Og et sterkt Senterpartiet kan fort være nøkkelen for hvem som styrer skuten de neste årene.

Noen vil ha endring, vi ønsker forbedring.

For politikk handler nettopp om det. Forbedring.

Senterpartiet er klare, med 38 gode kandidater som ønsker forbedre lokalsamfunnet.

Kryss av en du mener fortjener det ansvaret.

Godt valg.

Av: Hans Chr. Aandahl, bystyremedlem og
listekandidat for Senterpartiet"

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse