Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I saksframlegget til admu 060623 står følgende:«Regjeringen har i brev til kommunene 9.5.2023 invitert kommuner og fylkeskommuner til å søke om å bli forsøkskommuner. Forsøkskommuner vil få mulighet til å teste ut nye måter å løse oppgaver på gjennom fritak fra regelverk.»

Som Utdanningsforbundet helt riktig uttaler til Tidens Krav innebærer fritak fra regelverket blant annet å ta bort rettigheter til spesialundervisning og sakkyndig vurdering, og det betyr at en stor gruppe barn blir fratatt den rettssikkerheten og de rettighetene de har gjennom det regelverket som det søkes fritak fra.

Regelverket er der av en grunn. Vi ser stadig vekk at det argumenteres med at Kristiansund kommune bruker for mye på spesialundervisning sammenlignet med sammenlignbare kommuner, og vi er alvorlig bekymret for at dette forslaget i realiteten er en mulighet til å redusere ressursbruken på de som har behov for de knappe ressursene de blir tildelt innenfor regelverket. Vi vil ikke være med på å ta fra noen de rettighetene de har, vår erfaring er snarere at regelverket burde vært innskjerpet enn at det burde vært lempet på.

Dersom det finnes gode ideer til hvordan man kan utnytte ressursene bedre på en måte som gir en fordel også for de som har behovene og som har rettighetene, så må det være mulig å få til det uten å lempe på eksisterende regelverk. Dersom det er behov for å lempe på regelverket for å få til endringer, bør det være mulig å se de røde flaggene og høre klokkene ringe for flere enn oss.

Vi kommer derfor til å stemme imot forslaget om å søke om at Kristiansund kommune blir fritatt fra eksisterende regelverk.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 3 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 11 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse