Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
02 oktober 2023 17:52
Del på Facebook
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Steinar Melby / NettStudio
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista. Foto: Steinar Melby / NettStudio
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Carina Wollan Myhre og jeg er nok ikke enige om hva vi skal kjempe for og hvordan vi skal gjøre det, men det ser ut som vi i det minste kan nærme oss en felles plattform å diskutere fra, og det er i tilfelle bra.

Det er spesielt to utsagn i Carina Wollan Myhres siste innlegg i Tidens Krav jeg har merket meg som jeg gjerne vil gjengi. Det første er dette:

Annonse
Annonse

«Når regjeringer bruker ord som «fødetilbud» og innfører nye typer «sykehus» skal man være på vakt.»

Deretter går Carina Wollan Myhre gjennom kriteriene for å komme i betraktning for en KAD-seng i Kristiansund, og etter å ha gjennomgått de kriteriene avslutter hun med følgende:

Annonse
Annonse

«Å kalle dette et sykehus blir å kaste blår i øynene på folk.»

De to utsagnene er faktisk nøyaktig det Nordmørslista har sagt siden 2015. Det vi vil ha, er et sykehus som er åpent 24/7/365, og som kan ta imot pasienter med for eksempel pustestans, hjertestans, slag, høyenergiskader og fødselskomplikasjoner. Planlagte inngrep kan utføres hvor som helst, men ved akutte hendelser må man ha nærhet til sykehus, og da er det ikke nok å ha et DMS med elektiv dagkirurgi i nærheten. Vi er med andre ord helt enige i akkurat dette. Det er bra.

Så er det dessverre slik at helseforetakene ikke ivaretar kravet i spesialisthelsetjenesteloven om at hele befolkningen skal ha likeverdig tilgang til spesialistehelsetjenesten. Og inntil vi får en dreining i nasjonal politikk som tilsier at vi igjen kan få dekket grunnleggende behov gjennom spesialisthelsetjenesten, må vi være innstilt på at primærhelsetjenesten er nødt til å møte det udekkede behovet best mulig ved å utvide egne tjenester. Ikke fordi det er det vi aller helst ønsker oss, men fordi vi ikke kan sitte stille og se på at innbyggernes trygghet blir borte uten å gjøre noe.

Helt til slutt. Carina Wollan Myhre sier at hun har tatt selvkritikk på sitatbruken sin. Hun kan kanskje ta litt selvkritikk på hva hun tillegger andre også. For jeg har altså aldri hatt mer enn én mening om utbygging på Bolgneset. Jeg har faktisk brukt alle de mulighetene jeg har som folkevalgt til å hindre utbygging på Bolgneset. Jeg har stemt imot regulering, jeg har fremmet utsettelsesforslag, og jeg har fremmet krav om lovlighetskontroll av flertallsvedtaket. Ved hver eneste anledning jeg har hatt, har jeg stemt sammen med Venstre i den saken. Så er det en ting til jeg har til felles med Venstre. Jeg har stilt meg til disposisjon for å sitte i styret i selskapet. Det er allerede behørig redegjort for hvorfor jeg har valgt å gjøre det, men jeg kan godt gjenta det: Når man stiller til valg er det nødvendigvis for å påvirke, og når man stiller til valg i folkevalgte forsamlinger bør det være en selvfølge at man tar imot de vervene man får i ulike utvalg, råd og styrer, og bruker de vervene innenfor de mulighetene man har. Man kan alltids ha ulike oppfatninger om det. Men det som er litt eiendommelig med at denne kritikken kommer fra Venstre, er at Venstre selv har hatt en vararepresentant i det samme styret. Så det som er greit for Venstre er tydeligvis ikke greit for Nordmørslista. Jeg er litt usikker på hvordan det kan forklares, men det var dette med de ulike meningene, da. Det er kanskje noe der.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse