Annonse
Annonse
Jan Steinar Engeli Johansen
Ytring
20 april 2017 20:58
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTP og Nordmøre – tilsvar til Ap’s Arne Grødahl.

Arbeiderpartiets nestleder i Kristiansund kommer med noen meninger om vårt forslag til NTP som fortjener litt oppmerksomhet.

At også Arbeiderpartiet begynner å interessere seg for Nordmøre i samferdselssammenheng er bra - det var ikke så alt for mye av det under siste regjeringsperiode….

Nå er derimot Arbeiderpartiet bekymret over hvor lite penger som er brukt, og vil brukes, på samferdsel både i fylket og på Nordmøre.

Av 200 mrd. på samferdsel siste inneværende periode går bare 429 millioner til Møre og Romsdal noteres det. Vel, jeg regner med at Grødahl vet hvem vi overtok etter, og hadde vi skulle fortsatt i samme spor ville summen blitt mindre. MYE mindre. Denne regjeringen har altså økt samferdselsbudsjettene med 50% i forhold til det Grødahl’s Arbeiderparti gjorde, og jeg lurer litt på om Grødahl faktisk har reflektert over hvilke satsinger hans eget parti har gjort for veiene på Nordmøre.  Eller fergene. Kanskje husker Grødahl køene av gjenstående ferger på Halsa-Kanestrøm?

I neste 6-årsperiode skal det brukes ca 6,4 mrd til nye tiltak innen samferdsel i Møre og Romsdal. Bortimot 15 ganger mer enn «småpengene» Grødahl påpeker er brukt i siste periode. En tredjedel av dette, (2,1 mrd.), skal brukes i Nordmøre. Til forskjell fra når Arbeiderpartiet satt med makten så vil vi sikre å gjennomføre dette, i stedet for å bare prate om det.

I tillegg kommer utbedringen av RV70, som Grødahl i sitt innlegg karakteriserer som «litt». 500 millioner – Grødahl – det er ikke «litt. Det er 500 millioner mer enn Arbeiderpartiet noen gang bevilget til samme veistrekning….

Jeg skal være enig med Grødahl at vi gjerne skulle brukt enda mer på vei. Veldig, veldig, veldig mye mer. Over hele landet, og spesielt i Møre og Romsdal. Derfor bør han bekymre seg mer over om Arbeiderpartiet igjen skal havne i regjering, bare for å oppleve at de vil reversere regjeringens samferdselssatsing ved å bremse utviklingen og bruke mye, mye mindre på vei enn det Fremskrittspartiet vil.

Jan Steinar Engeli Johansen, 3. kandidat M&R FrP

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 3 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje SundsbøFakta? Forholder du deg, som "blind" MA tilhenger til fakta, der du repeterende kjører på med MA "propaganda"? Informasjon som ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir hevdet over 30 års planlegging ifbm. omveien og tunneltraseen Møreaksen, en trase ned mot Tomrefjord fra Ørskogfjeller, under ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Sunnmøre på rett vei
Det blir av enkelte hevdet oppstart av omveien og tunneltraseen Møreaksen (MA) i 2023? Men stemmer virkelig det da? Joda, ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy Så var det dette med fakta igjen. Det har aldri vært planen å bygge hele Møreaksen fra Breivika i Ålesund ...
Terje G. Finnøy 20 timer siden Sunnmøre på rett vei
At omveien og tunneltraseen MA nå tydelig fremstår som ett stykkevis og delt prosjekt, er på lik linje med det ...
Ketil Strand Andersen 23 timer siden Une Bastholm nominerer David Attenborough til fredsprisen
Den problemstillingen Bastholm ikke fatter er at våre naturressurser er begrensede. Vi har f.eks. en gitt mengde rent vann fra ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte