Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Ketil S. Andersen
Ytring
04 mai 2017 05:59
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

...ingen skam å snu. De norske fjellvettreglene er basert på kunnskap og erfaring høstet over lang tid. Hvis man er på ville veier og er i ferd med å påføre seg selv stor og uopprettelig skade, så må man være realistisk og erkjenne at kursen er feil.

Ordfører Neergaard kom med en oppmuntrende avklaring etter at partikollega Grødahl leverte en beskrivelse av situasjonen som førte til en rekke bekymringsmeldninger som svar. Plan A er å vinne rettssaken og få kjent vedtak om lokalisering av felles sykehus på Hjelset som ugyldig. Det er hele hensikten med rettssaken. Vi er ikke bare ute etter en kosmetisk effekt. Resultatet av saken skal endres. Men dersom vedtaket om lokalisering kan bli kjent ugyldig, bør man også se på vedtak om felles sykehus på nytt.

Det er åpenbart at dette vedtaket er en katastrofe og basert på for raske konklusjoner. Sykehustjenestene vil bli dårligere og for forholdet til naboene vil dette innebære uvennskap i generasjoner fremover. Det eneste forsvarlige er å omgjøre dette vedtaket,  og det er fullt mulig så lenge et nytt sykehus ikke er bygd. Kampen er slett ikke tapt. Å legge ned et velfungerende, godt vedlikeholdt sykehus kan slett ikke kalles en ansvarlig helsepolitikk og innebærer dessuten skroting av meget verdifulle fasiliteter.

Ønsker man fred og gode naboforhold eller ønsker man evig krig? Ny teknologi gjør desentralisering mulig. Man er ikke avhengig av at kollegaen sitter på den andre siden av korridoren, han kan gjerne sitte på den andre siden av planeten. Spesialister kan pendle en dag eller to per uke til nabosykehuset. Med 8000 milliarder på bok burde det ikke være mangel på utstyr i norske sykehus, i så fall prioriteres det feil.

La oss tenke oss den hypotetiske situasjon at rettsaken fører til at lokaliseringen endres fra Hjelset til Storbakken! Hva kommer til å skje i Molde da? Ikke det at jeg blir så 'skræmt' av det, men de kan komme opp med paroler som 'Vi gir oss aldri' og det som verre er. Og hvis du synes at ukentlige leserinnlegg fra Rasmussen er i overkant mye, hva vil komme fra den kanten da? Derfor er den eneste løsningen som har sjanse til å skape fred i regionen er å omgjøre vedtaket om felles sykehus, og la moldenserne få sitt eget, nye sykehus i Molde, tilpasset Moldes og Romsdalens behov. Mens Kristiansund beholder sitt sykehus med de funksjoner som er nødvendige for at dette kan kalles et sykehus. Så kan man dele spesialfunksjoner basert på  samarbeid bestående av en rettferdig fordeling av funksjoner og arbeidsplasser.

Samarbeid må innebære en god fordeling. Samarbeid mellom venner innebærer at hver part ser til at den andre får like mye som en selv. Til høsten er det Stortingsvalg og da er det fullt mulig at Høie & co ryker ut fra Stortinget. Da er omgjøring fullt mulig. Vend i tide - ingen skam å snu.

Ketil S. Andersen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse