Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
26 juli 2017 22:32
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rødt mener At helse er en av de viktigste satsningsområdene i Norge i tiden framover. Likeverdige helsetjenester til alle bør være en oppgave vi greier å løse. Selv om vi har en godt etablert velferdsstat i Norge er det fortsatt mulig å forbedre totaltilbudet. Tannhelse er ett av de områdene Rødt mener vi må bli bedre på når det gjelder å tilby tannhelsetjenester gratis til befolkningen også etter fyllte 18.

I dag er det slik at barn og ungdom mellom 0 og 18 år har rett til gratis tannhelse. Det er veldig flott, og selvfølgelig helt riktig. Spørsmålet blir da hvorfor vi ikke skal få gratis tannhelsetjenester også etter at vi har fyllt 18 år. Det er jo slik at tennene våre ikke akkurat blir utsatt for mindre nedbrytning når vi blir voksne, kanskje snarere tvert i mot. Det er når vi blir voksne vi virkelig begynner å få behov for tannhelsetjenester. 

Nå har vi sett beretninger fra voksne som lar tennene forfalle på grunn av at de ikke har råd til å betale tannlegen. Resultatet blir at tennene må trekkes og det må settes inn nye. Er det slik vi vil at det skal være i en velferdsstat? Hadde det ikke vært bedre om man hadde fått den nødvendige tannpleien man hadde trengt for å ta vare på sine egne tenner? 

Rødt mener at tannhelsetjenester må inngå i de helsetjestene som staten tar ansvar for slik at ingen skulle være nødt til å havne i den situasjonen at tennene forfaller og råtner på grunn av at man ikke har råd til å gå til tannlegen. 

Sakset fra rødt.no om tannhelse

Rødt mener at tennene er en del av kroppen. Vi jobber for at tannhelse skal sidestilles med resten av kroppen når det gjelder prinsippet om gratis helsetjenester.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at så mange som 140.000 nordmenn hvert eneste år lar være å dra til tannlegen, fordi de ikke har råd. Dette får mange negative ringvirkninger. En god tannhelse er viktig for å redusere faren for andre sykdommer og lidelser. 

Rødt jobber for at tannhelse skal sidestilles med andre helsetjenester og være gratis for alle – uten egenandeler."

Dersom du lurer på hvordan Rødt tenker rundt velferdsstaten og rundt de oppgavene vi mener staten bør ivareta kan du treffe oss på Kongens plass hver lørdag fram til valget, eller du kan ta kontakt med oss på facebook. 


Mvh
Rødt Kristiansund

 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 13 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte