Annonse
Annonse
Rødt, Kristiansund
Ytring
10 august 2017 10:03
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den verden vi lever i foregår det til stadighet stridigheter med fatale konsekvenser rundt i verden. Noen av disse får direkte konsekvenser for oss i Norge og er med på å påvirke situasjonen her hjemme. Når Norge, enten gjennom NATO samarbeidet eller gjennom våpeneksport er involvert i krigføringer, kan vi ikke si annet enn at vi er med på å skape uballanse i verdensfreden.

Desto flere kriger Norge er involvert i, desto større risiko løper vi for å bli et utsatt terrormål. Dette viser seg i flere av de Europeiske landene, og det kan se ut som om større delaktighet i aggresjoner fører til økt risiko for terrorangrep. Dette er ikke en ønsket situasjon. Forsvaret vårt har vært delaktige i flere kriger på grunn av NATO og USAs angrepsstrategi, og dette setter Norge på kartet over potensielle terrormål for ulike grupperinger. Rødt mener at vi må eliminere kilden til dette.   

Samtidig som Norge bruker ressurser på krigføring, prioriteres det en nedbygging av forsvaret her hjemme. Når fokus og prioriteringer ligger i å bombe land USA ber oss om å bombe går dette på bekostning av vår forsvarsevne. For å illustrere poenget så er det nærmest umulig å anvende jagerfly til forsvar av Norge, de er til angrepskrig. Når Norge er med på angrep, vil risikoen for terror her hjemme øke. Dette er ikke en retning Rødt mener vi skal opprettholde. Rødt vil melde Norge ut av NATO og i stede søke mot et forsvarssamarbeid med våre nordiske naboland.

Rødt ønsker at vi skal bruke pengene til forsvaret på å styrke hæren gjennom en videreføring av den allmenne verneplikten, samt en styrking av heimevernet. Helt konkret ønsker Rødt at innkjøp av nye kampfly stanses. Rødt ønsker å styrke forsvaret gjennom å styrke både kystvernet og land- og sjøbasert forsvar. Sivilforsvaret bør styrkes, blant annet gjennom en åpning for at førstegangstjenesten kan avtjenes i sivilforsvaret. Rødt ønsker ingen utenlandske militærbaser på norsk jord, og Rødt ønsker at Norge ikke skal delta i, eller støtte økonomisk, angrepskriger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fokuset må være på å skape fred, ikke på å skape flere kriger. Ved å trekke Norge ut av aggresjoner mener Rødt vi vil få en tryggere situasjon i Norge. Dette er noe vi vet at folk her hjemme også ønsker. Det er ulike måter man kan oppnå dette på, men Rødt mener altså at den viktigste måten å få tilbake tryggheten vår på er ved å avbryte all aggresjon og trekke norske styrker ut av all angrepskrig.

Dersom du lurer på noe rundt dette, eller lurer på noe annet ved Rødts politikk, kan du finne Rødt Kristiansund på stand på Kongens plass hver lørdag fram til valget. Vi vil etter beste evne forsøke å svare på det du måtte lure på.  

Rødt Kristiansund 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 1 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte