Annonse
Annonse
Rødt, Kristiansund
Ytring
10 august 2017 10:03
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den verden vi lever i foregår det til stadighet stridigheter med fatale konsekvenser rundt i verden. Noen av disse får direkte konsekvenser for oss i Norge og er med på å påvirke situasjonen her hjemme. Når Norge, enten gjennom NATO samarbeidet eller gjennom våpeneksport er involvert i krigføringer, kan vi ikke si annet enn at vi er med på å skape uballanse i verdensfreden.

Desto flere kriger Norge er involvert i, desto større risiko løper vi for å bli et utsatt terrormål. Dette viser seg i flere av de Europeiske landene, og det kan se ut som om større delaktighet i aggresjoner fører til økt risiko for terrorangrep. Dette er ikke en ønsket situasjon. Forsvaret vårt har vært delaktige i flere kriger på grunn av NATO og USAs angrepsstrategi, og dette setter Norge på kartet over potensielle terrormål for ulike grupperinger. Rødt mener at vi må eliminere kilden til dette.   

Samtidig som Norge bruker ressurser på krigføring, prioriteres det en nedbygging av forsvaret her hjemme. Når fokus og prioriteringer ligger i å bombe land USA ber oss om å bombe går dette på bekostning av vår forsvarsevne. For å illustrere poenget så er det nærmest umulig å anvende jagerfly til forsvar av Norge, de er til angrepskrig. Når Norge er med på angrep, vil risikoen for terror her hjemme øke. Dette er ikke en retning Rødt mener vi skal opprettholde. Rødt vil melde Norge ut av NATO og i stede søke mot et forsvarssamarbeid med våre nordiske naboland.

Rødt ønsker at vi skal bruke pengene til forsvaret på å styrke hæren gjennom en videreføring av den allmenne verneplikten, samt en styrking av heimevernet. Helt konkret ønsker Rødt at innkjøp av nye kampfly stanses. Rødt ønsker å styrke forsvaret gjennom å styrke både kystvernet og land- og sjøbasert forsvar. Sivilforsvaret bør styrkes, blant annet gjennom en åpning for at førstegangstjenesten kan avtjenes i sivilforsvaret. Rødt ønsker ingen utenlandske militærbaser på norsk jord, og Rødt ønsker at Norge ikke skal delta i, eller støtte økonomisk, angrepskriger.

Fokuset må være på å skape fred, ikke på å skape flere kriger. Ved å trekke Norge ut av aggresjoner mener Rødt vi vil få en tryggere situasjon i Norge. Dette er noe vi vet at folk her hjemme også ønsker. Det er ulike måter man kan oppnå dette på, men Rødt mener altså at den viktigste måten å få tilbake tryggheten vår på er ved å avbryte all aggresjon og trekke norske styrker ut av all angrepskrig.

Dersom du lurer på noe rundt dette, eller lurer på noe annet ved Rødts politikk, kan du finne Rødt Kristiansund på stand på Kongens plass hver lørdag fram til valget. Vi vil etter beste evne forsøke å svare på det du måtte lure på.  

Rødt Kristiansund 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte